Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Piekfijn maatwerk voor perronboorden in Mantes-la-Jolie
Het CLF10GS gamma onderscheidt zich door de zeer gladde en esthetische afwerking.

Piekfijn maatwerk voor perronboorden in Mantes-la-Jolie

De werken aan het station van Mantes-la-Jolie in Frankrijk zijn volop bezig. Het station wordt een onderhoudswerkplaats die zal worden gebruikt voor het onderhoud van de toekomstige Generatie E-treinen. In opdracht van hoofdaannemer Spie Batignolles leverde CBS Beton voor dit project 1,7 km keerwanden (CLF10GS) voor de bouw van de perrons. Een indrukwekkend project.

“CBS Beton leverde keerwanden uit het standaardgamma CLF10GS”, vertelt Marc Vandeputte, Marketing & Communication Manager bij CBS Beton. “De geleverde wanden hebben een lengte van 400 cm en hoogte 100 en 150 cm. Gelet op de schaal van het project – 9 perronboorden met lengtes van 130 tot 260 m – boden onze wanden van 400 cm het grote voordeel dat de plaatsing snel en efficiënt kon worden uitgevoerd.”

De werken aan het station van Mantes-la-Jolie in Frankrijk zijn volop bezig.

Beste betonkwaliteit

Het CLF10GS gamma onderscheidt zich door de zeer gladde en esthetische afwerking. Marc Vandeputte: “Voor dit gamma wordt dan ook de beste betonkwaliteit geleverd. Het volledige gamma heeft dezelfde bovendikte waardoor bij verschillende hoogtes het bovenste gedeelte 1 lijn vormt. We gebruiken afgeronde vellingskanten langs de bovenzijde van de keerwand, maken gebruik van een tand-groefverbinding en onderaan is een zandspleet voorzien om de wanden gemakkelijker te plaatsen zodat de bovenzijden mooi aansluiten.”

Maatwerk als uitdaging

De grootste uitdaging voor CBS Beton vormde zich naarmate het project vorderde en het steeds duidelijker werd dat er veel maat werk nodig was. Marc Vandeputte: “Maatwerk was nodig om onderbrekingen en niveauverschillen in de perronboorden op te vangen. Dit maatwerk varieerde van het inkorten van standaardstukken tot het afschuinen (op volledige lengte of met knik) van de keerwanden. Uiteindelijk waren een 40-tal passtukken nodig. Hiervoor werden een twintigtal productietekeningen gemaakt. Met een volle productiecapaciteit en een druk bevraagd tekenbureau, werd het een race tegen de klok om elk passtuk op het juiste moment op de juiste vrachtwagen te krijgen.”

De grootste uitdaging voor CBS vormde zich naarmate het project vorderde en het steeds duidelijker werd dat er veel maat werk nodig was.

Ideale partner

Voor dergelijke projecten, met grote hoeveelheden en veel maatwerk, profileert CBS Beton zich als een ideale partner. “CBS Beton is geen kleine speler op dat gebied. We hebben al ruime ervaring voor het leveren van perronboorden in België en Frankrijk. Van een mooi en groot dossier voor de levering van standaard keerwanden, is dit project uitgegroeid tot een case waar alle afdelingen binnen CBS betrokken zijn geweest. Sales, productie, engineering, tekenbureau, logistiek en kwaliteitscontrole. Dankzij een gemotiveerd en enthousiast team van collega’s is dit een just-in-time project geworden met een prachtig resultaat. We zijn meer dan alleen maar een betonbedrijf dat keerwanden maakt. We denken mee en bieden klantgerichte oplossingen, geen uitdaging is ons teveel”, besluit Marc Vandeputte.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details