Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Plantrekker van a tot z in de funderingssector
Voor de Fietsostrade in Zaventem zorgde Mees voor een verankerde berlinerwand van ongeveer 600 lopende meter en het grondwerk.

Plantrekker van a tot z in de funderingssector

Het zijn allemaal ingrediënten waar funderingsspecialist Mees bvba al jaar en dag op teert. Dat toonde het bedrijf uit Kasterlee onder andere in een massiefbouwproject in Hasselt en bij de realisatie van de Fietsostrade in Zaventem. “Wij bieden de klant een totaaloplossing aan. Van een breed palet funderingstechnieken tot graaf- en afbraakwerken”, vertelt zaakvoerder Jan Mees.

Mees bvba beschikt over een ervaren team voor het uitvoeren van funderingstechnieken en is gespecialiseerd in het plaatsen van berlinerwanden, grondankers, micropalen, onderschoeiingen, grondverdringende palen, putfunderingen en secanspalen. “Dankzij het modern machinepark en jarenlange ervaring kunnen wij bouwprojecten tijdelijk of permanent stabiliseren”, vertelt Jan Mees. “Een van onze grote sterktes is dat wij naast funderingsopdrachten de klant ook kunnen ontzorgen op het vlak van grond- en afbraakwerken. Zo blijft het hele werk in dezelfde handen.”

In Hasselt realiseerde Mees een 280lm secanspalenwand van 10 m diep om een waterremmende kuip te maken.

Verregaande service

En dat wordt als een grote meerwaarde ervaren. Jan Mees: “Een pure funderingstechnieker heeft doorgaans weinig of geen graafmachines en ander rollend materieel. Bij kleine graafwerken moet dan een onderaannemer worden ingeschakeld. Dat is bij ons niet het geval aangezien wij die werken zelf kunnen uitvoeren. Daarnaast beschikken we ook over onze eigen containers met stroomgroepen en voorzien we zelf water. De aanwezigheid van water en elektriciteit op de werf is dus niet vereist voor de klant. Dat is een verregaande service die wij bieden, zonder aparte meerkost. Die plantrekkerij zit ingebakken in het DNA van het bedrijf. En dat is zeker niet standaard in de funderingssector. De service combineren we dan met tonnen ervaring in alle soorten funderingstechnieken.”

Massiefbouw Hasselt

Dat bewees Mees bvba ook in Hasselt waar er voor een massiefbouw een 280lm secanspalenwand van 10 m diep geboord werd om een waterremmende kuip te maken om schade te voorkomen aan omringende gebouwen.       

“Ook de trekpalen in de kelder namen we voor onze rekening”, vertelt Rob Heylen van Mees bvba. “Doordat we onze eigen studiedienst hebben kunnen we zowel de bemalingsnota als de rekennota’s afleveren aan onze klanten. Zo kunnen we, door met de gemeentelijke of stedelijke instanties duidelijk te communiceren en het bemalingswater vertraagd af te voeren, de dieptewanden optimaliseren. En dat maakt het ook financieel interessanter voor de bouwheer.

“Wij bieden de klant een totaaloplossing aan. Van een breed palet funderingstechnieken tot graaf- en afbraakwerken.”

Fietsostrade Zaventem

Ook bij de werken aan de Fietsostrade in Zaventem toonde Mees zijn kunde. Rob Heylen: “Hier realiseerden we een verankerde berlinerwand van ongeveer 600 lopende meter en het grondwerk. Onze eigen studiedienst heeft dit werk geoptimaliseerd zodat we de wand konden plaatsen met een rupskraan 25 t binnendraaier. Dit was een must omdat er geen plaats was voor een grote heimachine om het werk uit te voeren. Door de beperkte hoogte onder een brug en de harde ondergrond hebben we een klein deel met onze movax moeten werken, die de profielen zowel zijdelings als bovenaan kan vastklemmen, en met onze grondboor om voor te boren.”

“Door de beperkte hoogte onder een brug en de harde ondergrond hebben we een klein deel met onze movax moeten werken.”

Milieubewustzijn

Op het vlak van materieel durft Mees bvba investeren. Jan Mees: “We zijn momenteel bezig met de aankoop van een machine die tot 25 m diep kan funderen. En we investeerden onlangs ook in een elektrische micropalenmachine waarmee je in een kelder kan boren onder een hoogte van 2,5 m. Heel innovatief en ook zeer belangrijk voor het milieu, iets waarmee we heel bewust bezig zijn. In een beperkte ruimte zoals een kelder moeten we nu enkel een kabel insteken en we zijn aan het boren. Dat bezorgt enerzijds onze klant minder zorgen en anderzijds staan onze eigen mensen binnen niet meer in de uitlaatgassen. We proberen steeds de vinger aan de pols te houden en een zo modern mogelijk aanpak te hanteren. Dat is ook nodig om relevant te blijven.”

Een aanpak die Mees bvba geen windeieren legt. “We kunnen terugblikken op een zeer goed 2020. En dat is zeker ook een pluim voor het 30-koppige team. Logisch nadenken, probleemoplossend denken en een zeer nauwe werfopvolging vinden we zeer belangrijk. En ook als zaakvoerder sta ik nog altijd heel dicht bij de klant en bij de mensen op de werf”, besluit Jan Mees.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details