Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Populariteit Europese 
bestratingsmaterialen neemt toe
In het Franse Toulouse werd de hele stationsomgeving aangepakt met de Franse graniet Tarn van Family Member Granitarn. (Beeld: RaynaudPhoto)

Populariteit Europese 
bestratingsmaterialen neemt toe

Ook bij Beltrami merken ze de populariteit van Europese materialen voor onder meer bestratingsprojecten. Naast tegels voor binnen en buiten levert dit innovatieve merk en Brachot Family Member ook heel wat afwerkingen voor de aanleg van openbare ruimtes.

De centrumlanen in Brussel werden aangelegd met Kilkenny Limestone. (Beeld: Klaas Verdru)

Nog niet zo lang geleden leverde Beltrami liefst 8.658 m² aan materiaal voor de vernieuwing van de Harelbeekse Leieboorden. Een thuismatch voor de innovator in tegels en meteen ook een mooi bewijs dat het merk ook grote bestratingsprojecten aankan. “Na vijf jaar werken zijn de Harelbeekse Leieboorden eindelijk klaar”, zegt David Verheye, sales representative bij Beltrami. “De Leie werd bevaarbaar gemaakt voor grote schepen en er kwam een brug over de rivier voor fietsers en voetgangers. Over een afstand van ongeveer 1,3 km zijn de Leieboorden ook verlaagd en heraangelegd met een nieuwe, sfeervolle promenade. Een realisatie waar we trotse toeleveranciers waren van de gebruikte natuursteen.” Hoofdaannemer THV Jan De Nul – Herbosch-Kiere liet door Verhelst Aannemningen zo’n 2.610 m² muurstenen in Oriental Basalt in gekloven formaat plaatsen, samen met 2.325 m² tegels Shandong Grey, 2.220 m² plavuizen Kandla Grey en 1.530 m² plavuizen Vinabasalt. Waar deze soorten natuursteen nog Indisch en Chinees van oorsprong zijn, merkt Beltrami ook de toenemende populariteit van Europese materialen. “Mede door het makkelijk, snel en milieuvriendelijk transport, is natuursteen van bij ons een toegankelijke en duurzame optie voor veel steden en gemeenten”, zegt David Verheye. “Ook op het vlak van kwaliteit en mogelijkheden zijn deze materialen een goede keuze.”

De Harelbeekse Leieboorden waren een thuismatch voor Beltrami. (Beeld: Valerie Clarysse)

Breed netwerk

Beltrami specialiseert zich in tegels in natuursteen en samengestelde materialen (keramiek, kwarts- en marmercomposiet en terrazzo) voor binnen en buiten. Daarnaast biedt het ook alle mogelijke afwerkingen aan zoals plinten, boordstenen, traptreden, palissades … Als Brachot Family Member heeft Beltrami toegang tot het netwerk van deze wereldspeler. Brachot bezit met Family Members Kilkenny Limestone, Granitarn en Larvik Granite namelijk eigen groeves in Europa. Dit vergroot de mogelijkheden om projectgericht te werken aanzienlijk. “Bij Family Member Kilkenny Limestone ontginnen we de gelijknamige Ierse Blauwe Hardsteen, een bijzonder kwalitatief en zeer geliefd materiaal, in Ierland en ver daarbuiten. Door onze moderne productiesite kunnen we aan allerlei technische vereisten voldoen en innoveren in formaten en afwerkingen”, licht David Verheye toe. “Kilkenny Limestone is onder meer gebruikt voor de heraanleg van de Brusselse centrumlanen. Ook in Nijvel, Doornik, Oostende en Sint-Lambrechts-Woluwe leverden we aanzienlijke hoeveelheden van dit materiaal in tal van verschillende formaten voor bestratingsdoeleinden.”

IJzersterke graniet

Ook het Franse Granitarn beschikt over eigen groeves waar de graniet Tarn ontgonnen wordt. Het is een sterk en duurzaam materiaal dat bestand is tegen vorst en geschikt is voor plaatsen met veel beloop. De mogelijkheden zijn eindeloos: plavuizen, tegels, verkeersgeleiders, boordstenen, geprofileerde goten, perronbanden, trottoirbanden, blindegeleidetegels … Momenteel bouwt Brachot er volop aan een nieuwe, moderne en energiezuinige productie- en distributiesite. “Bij Larvik Granite ontginnen we dan weer de beroemde Labradorgraniet in al zijn varianten”, zegt David Verheye nog. “Omdat Brachot de hele keten, van ontginnen en verzagen tot afwerken en verdelen, in handen heeft, zijn de mogelijkheden haast eindeloos. Daarnaast beschikt het bedrijf over 120 jaar ervaring in natuursteen en doet het een beroep op interne experts en geologen. Hun doel: meerwaarde creëren, voor de huidige en toekomstige generaties.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details