Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
PROBETON-extranet maakt BENOR-gegevens digitaal beschikbaar
Op het extranet kunnen gebruikers de kenmerken en prestaties van de BENOR-gecertificeerde producten raadplegen via de BENOR-bijlagen.

PROBETON-extranet maakt BENOR-gegevens digitaal beschikbaar

Certificaten en gegevens over BENOR-producten opzoeken: het is sinds 1 juni een pak makkelijker. PROBETON – de instelling die de BENOR-certificatie beheert en partijen die belang hebben bij kwalitatieve betonproducten verenigt – lanceerde op die dag haar extranet. De nieuwe toepassing maakt het nazicht van betonproductgegevens gebruiksvriendelijker en zorgt zo voor heel wat tijdsbesparing. 

De verschillende gewesten van ons land – het Vlaamse, Waalse en Brussels Hoofdstedelijk gewest – schrijven dikwijls het BENOR-merk voor. Ze vragen daarom al enkele jaren om een digitale toepassing met alle gecertificeerde bouwproducten. PROBETON komt daar nu aan tegemoet voor haar betonproducten. Op het extranet kunnen gebruikers de kenmerken en prestaties van de BENOR-gecertificeerde producten raadplegen via de BENOR-bijlagen. “Daarvoor bestonden die enkel op papier en waren ze publiek niet toegankelijk,” zegt ingenieur Mireille Mammerickx, technisch adviseur bij PROBETON. “Het extranet maakt dat werfleiders veel sneller de kenmerken van een product online kunnen nakijken. Nu hebben ze enkel het etiket om op terug te vallen.”

Certificaten en gegevens over BENOR-producten opzoeken: het is sinds 1 juni een pak makkelijker.

Alle informatie online

Op het extranet vinden gebruikers ook de fabrikanten van gecertificeerde producten terug, met de adresgegevens van de productiezetel(s) en de informatie over hun BENOR-certificaten. De geldigheidstermijn van een downloadbaar BENOR-certificaat staat erbij, samen met de producten en hun referentiedocumenten (norm/PTV, toepassingsreglement) waarop ze betrekking hebben. Als een product verder onderverdeeld wordt in productsoorten of -families, zien bezoekers dat ook. De BENOR-bijlagen zelf zullen onder pdf-vorm downloadbaar zijn.

Tijdsbesparing

Dat is een eerste stap. In een latere fase zullen fabrikanten de gegevens van hun producten ook rechtstreeks kunnen ingeven op het extranet.

Dat bespaart hen veel administratie en maakt de gegevens op de website doorzoekbaar, een aanzienlijk voordeel voor de publieke gebruikers. Mammerickx: “Die tijdsbesparing en gebruiksvriendelijkheid is voor alle betrokkenen een belangrijk aspect. Het was ons voornaamste doel bij de ontwikkeling van deze toepassing. We zijn ervan overtuigd dat deze digitalisatie de BENOR-producten nog beter zal doen doordringen in de markt.”      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details