Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Quality Pumps & Machines: van pomp tot oplossing
Grindex-drainagepompen zijn niet alleen oersterk, maar ook uitgerust met een luchtklep zodat ze onbeperkt mogen droogdraaien.

Quality Pumps & Machines: van pomp tot oplossing

Vanuit Lochristi voorziet Quality Pumps & Machines talloze ondernemingen uit de bouw, wegenbouw en waterwereld van hoogwaardige diesel-aangedreven en elektrische pompen. Sinds de overname in 2021 door de Nederlandse Van der Ende Group wordt er echter ook al eens wat verder gekeken. Onder meer waterbehandeling en watermanagement komen zo in het vizier.

Quality Pumps & Machines staat al ruim tien jaar gekend als betrouwbare partner voor zowel verkoop als verhuur van talloze pompoplossingen. Het bedrijf is exclusieve invoerder van onder meer het Zweedse Grindex en mag daarnaast ook de Screw Impeller Pump of S.I.P. rioleringspomp tot zijn aanbod rekenen. “Pompen blijven onze corebusiness”, zegt huidig zaakvoerder Erwin Scheys overtuigd, “maar stap voor stap zullen we ook watermanagement-technologieën van de Van der Ende Group aan het gamma toevoegen. Zo kunnen we binnenkort niet alleen een pomp, maar evenzeer complete oplossingen aanbieden.”

Sterkhouders in het gamma

De diesel-aangedreven S.I.P. rioleringspomp en de Grindex-dompelpompen blijven volgens Scheys in ieder geval de sterkhouders van het gamma. “De reputatie van Grindex staat al zo’n tachtig jaar ijzersterk en vooral het feit dat de pompen dankzij de ingebouwde luchtklep onbeperkt kunnen en mogen droogdraaien is voor onze klanten een aantrekkelijke feature. Met een volledig gamma drainage-, slib- en inoxpompen is het toepassingsveld daarenboven erg breed. De S.I.P. wordt dan weer vooral ingezet als huurtoestel bij infrastructuurwerken, met als belangrijkste voordelen zijn autonome werking, het zuinig energie verbruik, de geruisarme werking en de quasi volledig verstoppingsvrije schroefcentrifugaal-waaier.”

De putluiken-serie bestaat uit verschillende uitvoeringen (opbouw, instort) en is leverbaar in diverse belastingklassen.

Richting watermanagement

Nu Quality Pumps & Machines officieel deel uitmaakt van de Van der Ende Group, wil het echter ook de expertise van het Nederlandse bedrijf beter gaan benutten. “In Nederland heeft de Van der Ende Group een solide reputatie als producent, innovator en leverancier van technische oplossingen voor onder andere waterbehandeling en waterbeheer in, hoofdzakelijk, de tuinbouw. Samen zullen we hun technologieën nu verder op de Belgische markt – en dus onze belangrijkste sectoren en industrieën – afstemmen, met een focus op maximaal hergebruik van regenwater, proceswater … zodat drinkwater enkel nog maar aangewend hoeft te worden wanneer het echt niet anders kan.”

Kwalitatieve dienstverlening

Toch slaat de ‘quality’ in de bedrijfsnaam niet op de producten alleen, benadrukt Scheys nog. “We staan net zo goed voor een kwalitatieve dienstverlening. Zo bezorgen we onze klanten nog dezelfde dag een offerte of advies, zorgen we met onze eigen hersteldienst voor snelle interventies en kunnen we mede dankzij onze grote verhuurvloot ook op het onverwachtse altijd snel een oplossing bieden. Het spreekt voor zich dat we die service ook in het nieuwe aanbod zullen doortrekken met bijvoorbeeld de Lowara-pompen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details