Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Real-time werfopvolging en berekening van volumes

Real-time werfopvolging en berekening van volumes

De positie van de bak van de kraan of het mes van de nivelleringsmachine wordt elke 33 op 33 cm opgeslagen om zo een as-built oppervlak te maken. 

Een real-time link tussen kantoor en werf voor opvolging en berekening hoeveelheden is mogelijk met Trimble.

Voor trilwalsen wordt ook het aantal passages over dezelfde strook en een waarde voor de mate van verdichting gerapporteerd. Samen met het reeds gelanceerde platform Trimble Worksmanager vormt deze oplossing de nieuwe standaard voor communicatie tussen werf en kantoor. Een real-time link tussen kantoor en werf voor opvolging en berekening hoeveelheden is enerzijds mogelijk aan de hand van 3D-data afkomstig van machines met Trimble machinesturing, zowel de huidige als de voorgaande generatie (graafkranen, bulldozers, graders, walsen en wegenbouwmachines), en anderzijds van opmetingen met GNSS-ontvanger (totaalstation of drone) en 3D (ontwerp)modellen van de werf.

Trimble WorksManager laat toe om plannen naar de machines en meetinstrumenten te sturen via internet, kan metingen online recupereren, bekijkt of de machines op de werf het correcte ontwerp gebruiken, kan het scherm overnemen van alle generaties Trimble machinesturing en kan op basis van één bestand automatisch de nodige bestanden aanmaken, eigen aan elk Trimble instrument aanwezig op de werf.

Met Trimble WorksOS kun je real-time de hoeveelheden van reeds uitgevoerde of nog uit te voeren werken opvolgen.

Trimble WorksOS

Dit kan uitgebreid worden naar Trimble WorksOS om ook bovenvermelde data te synchroniseren. De toepassingen van WorksOS zijn onder andere het in realtime bijhouden van hoeveelheden reeds uitgevoerde of nog uit te voeren werken en het uitvoeren van as-built metingen van moeilijk te meten locaties (onder water bij baggerwerken, vervuilde zones …). Verder kan Trimble WorksOS ook data karteren wanneer een landmeter niet (tijdig) beschikbaar is (grondverbeteringen, afgraven teelaarde) en zorgt het systeem voor een kwaliteitscontrole tijdens de uitvoering van de werf.

In Trimble WorksOS kan de data op een groot aantal manieren worden gefilterd (op datum, ontwerp, machine …) om exact de data weer te geven die nodig is voor werfopvolging, planning, opmaken van meetstaten. Ook kunnen er doorsnedes worden gemaakt. Selecties van bepaalde zones om steeds dezelfde berekeningen uit te voeren en rapporten op te maken zijn ook mogelijk.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details