Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Reflecterende zebrapadelementen voor meer voetgangersveiligheid

Reflecterende zebrapadelementen voor meer voetgangersveiligheid

Uit een analyse van Touring bleek dat België wat betreft de verkeersveiligheid van voetgangers de op twee na slechtste student van West-Europa is. De mobiliteitsorganisatie benadrukt de nood aan verbetering van de zichtbaarheid van voetgangers op onze oversteekplaatsen en nieuwe reflecterende zebrapadelementen kunnen voor meer veiligheid zorgen.

STRADUS maakt het nu mogelijk zeer efficiënt zebrapaden aan te leggen met een reflecterende belijning die zowel de zichtbaarheid van als de waakzaamheid voor voetgangers duidelijk verhoogt. Sven Tilkin, Product Development Manager bij STRADUS vertelt: “We zijn heel trots deze nieuwste telg te kunnen toevoegen aan ons Street Safe aanbod. Indien we met deze ontwikkeling ook maar één verkeersslachtoffer kunnen voorkomen, is het de investering meer dan waard. Veiligheid is binnen STRADUS namelijk een topprioriteit. Ook diverse studiebureaus en besturen die we hebben betrokken bij de ontwikkeling van de elementen zijn enthousiast. Ongetwijfeld zullen de komende weken of maanden deze prefab zebrapadelementen opduiken in bestekken en projecten.”

Voordelen van Retroflex zebrapadelementen
De voordelen van Retroflex zebrapadelementen spreken voor zich. Ze zorgen voor een duidelijk verhoogde zichtbaarheid van en waakzaamheid voor voetgangers dankzij de witte belijning die bestaat uit een innovatieve reflecterende (Retroflex) toplaag waarvan de retroflectie vergelijkbaar is met die van wegenisverf. Verder zijn de elementen ook toepasbaar voor elke wegbreedte omdat er naast de standaardelementen van 1 m ook passstukken te verkrijgen zijn. Risico op beschadiging of vervuiling van de witte belijning bij plaatsing is er niet, aangezien de belijning volledig omrand is met een zwarte (antislip-)toplaag.

Retroflex

De grootte van de elementen (prefab) zorgt voor een snelle en eenvoudige plaatsing.

 

Snelle en eenvoudige plaatsing
De grootte van de elementen (prefab) zorgt dan weer voor een snelle en eenvoudige plaatsing. Ook het laten aansluiten van de elementen in een verharding met kleinschalige materialen als het inwerken ervan in een rijweg in asfalt is mogelijk. Plaatsingsvoorschriften zijn vrij verkrijgbaar en quasi identiek aan de reeds gekende prefab verkeersdrempels, die eveneens kunnen voorzien worden van dezelfde reflecterende belijning. De elementen kunnen ook iedere verkeersbelasting weerstaan dankzij hun dikte van 16 cm en een wapening in de onderbeton.

Met deze reflecterende zebrapadelementen slaat STRADUS zo dus twee vliegen in één klap: een verhoogde verkeersveiligheid op oversteekplaatsen voor voetgangers en een snelle en eenvoudige plaatsing.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details