Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Riolering Technische Campus Blue Gate Antwerp optimaal geplaatst
Ribwall is een infiltratiesysteem dat is ontwikkeld om regenwater terug te voeren in de grond.

Riolering Technische Campus Blue Gate Antwerp optimaal geplaatst

Petroleum Zuid was ooit het hart van de Antwerpse petroleumindustrie. Vandaag zijn deze gesaneerde terreinen klaar voor een nieuw hoofdstuk: Blue Gate Antwerp, een toonaangevend publiek-privaat project dat de toekomst zelf in handen neemt. Blue Gate is het eerste circulaire, eco-efficiënte, watergebonden bedrijventerrein van het land. Zodoende de ideale locatie voor de ‘school van morgen’: de Technische Campus Blue Gate Antwerp die deel uitmaakt van AGSO.

Voor de hand liggende samenwerking

Zowel Eiffage AB, Deschacht als Advance Construct zijn reeds jaren vertrouwde partners. Tom  Baeyens, CEO van Advance Groep, beaamt: “Tussen de drie partijen is er al jaren een goed contact.  Voordeel bij Deschacht is ongetwijfeld de productkennis én de verhouding prijs-kwaliteit. Ze houden  tevens rekening met het budget van de hoofdaannemer. Bovendien wordt alles ingewikkelder wat  betreft de nodige voorschriften en net hierin is de studiedienst van Deschacht gespecialiseerd.” 

Blue Gate is het eerste circulaire, eco-efficiënte, watergebonden bedrijventerrein van het land.

Optimalisatie door recuperatie en infiltratie

Voor het project van de toekomst is recuperatie van water onontbeerlijk. De nodige  regenwaterputten werden voorzien om sanitair te bevoorraden. Eventueel overtollig water wordt  via de Ribwall IT plus infiltratiebuis afgevoerd. Deze sterke polypropyleen buizen zijn geperforeerd  zodat het water lokaal infiltreert in de bodem en niet rechtstreeks naar waterlopen moet afgevoerd worden. “Een ander pluspunt bij Deschacht is dat ze na de studie de juiste materialen kiezen aan de  juiste prijs. De studiedienst houdt rekening met de reële debieten waardoor we overdimensionering  van de buizen vermijden”, vervolledigt Tom Baeyens. 

De samenwerking is een win-win voor alle partijen en niet onbelangrijk: alles gebeurt volgens hoe de wet het voorschrijft. Ook bij de uitvoering van de bouwwerken wordt de ambitie van Blue Gate  Antwerp dus al waargemaakt: lineair groeien dankzij circulair werken. 

Ribwall IT-buis SN8 en SN16

Ribwall is een infiltratiesysteem dat is ontwikkeld om regenwater terug te voeren in de grond. De functies van deze buis zijn divers: niet alleen infiltreren en transporteren, ook bufferen, draineren en zo nodig irrigeren kan. De buis is bewust geribbeld om zo een nog groter oppervlak te creëren voor infiltratie. De gladde binnenwand geeft minder weerstand, maar ook voor doorspuiten is dit van belang. 

Het is een rioleringsbuis die geperforeerd wordt en al dan niet wordt voorzien van een omwikkeling met geotextiel. Deze ommanteling beschermt het systeem tegen inspoeling van de omliggende grond. De PP-Ribwall IT-buis SN16 is een infiltratiebuis met een dubbelwandige gestructureerde wand, speciaal gemaakt voor de inbouw waar een hoge druksterkte is vereist zoals in spoor- en tunnelbouw.

Eventueel overtollig water wordt via de Ribwall IT plus infiltratiebuis afgevoerd.

Omgevingsaanleg

Advance Construct maakt deelt uit van de Advance Groep en verzorgt de omgevingsaanleg voor uiteenlopende openbare projecten. Omgevingsaanleg in de openbare markt zoals voor industriële projecten, scholen, overheden, rusthuizen en projectontwikkelaars zijn de medewerkers op het lijf geschreven. Ook voor Blue Gate Antwerp zijn ze niet alleen verantwoordelijk voor het rioleringsplan, maar ook voor de wegeniswerken en de groenaanleg.

Gespecialiseerde groothandel

Deschacht profileert zich op zijn beurt als een gespecialiseerde en gereputeerde groothandel in riolerings- en afvoerproducten, dak-, gevel- en isolatiematerialen.  Daarnaast heeft Deschacht gespecialiseerde teams die met hun specifieke expertise elk bouwproject begeleiden van onder de grond tot op het dak. Met tien filialen, 180 werknemers en meer dan 20.000 producten is Deschacht een topspeler in zijn segment die letterlijk, dankzij de regionale spreiding in Vlaanderen en Wallonië, maar ook figuurlijk dicht bij zijn klanten staat. Samen realiseren we op jaarbasis een omzet van meer dan 100 miljoen euro”, klinkt het.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details