Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Roadblocker RB50, de mobiele voertuigbarrière die uitblinkt in eenvoud en efficiëntie

Roadblocker RB50, de mobiele voertuigbarrière die uitblinkt in eenvoud en efficiëntie

Veiligheid speelt bij openbare evenementen een cruciale rol. Om die veiligheid te garanderen wordt tijdens evenementen, concerten en bijeenkomsten geregeld gebruik gemaakt van voertuigbarrières. In dat segment blinkt de verplaatsbare modulaire RB50 voertuigbarrière van Stuer-Egghe uit in eenvoud en efficiëntie. “De RB50 is sterk, modulair en in minder dan vijf minuten te installeren en te demonteren”, vertelt Joris De Vos, product development engineer bij Stuer-Egghe.

De RB50 is specifiek ontwikkeld om publieke omgevingen te beschermen tegen ongewenste toegang van voertuigen. De roadblocker heeft een uniek modulair ontwerp en eens geïnstalleerd zorgt de volledig gegalvaniseerde stalen structuur voor een efficiënte bescherming tegen impact. De laatste nieuwe versie van de roadblocker van Stuer-Egghe werd eerder dit jaar voorgesteld tijdens Matexpo. Joris De Vos: “Roadblockers bestaan al vele jaren, maar zijn natuurlijk onderhevig aan innovatie, die leidde tot onze RB50. Zo zijn bijvoorbeeld de opvallende kleuren verdwenen. Vroeger werd hier veel belang aan gehecht omwille van signalisatie, maar vandaag heeft de roadblocker een iets meer discreter uiterlijk, wat ook een minder intimiderend karakter heeft en onopvallend plaatsneemt in de omgeving.”

Het bijhorende transportrek en de complementaire rollenset en steunwielen zorgen voor nog extra gebruiksgemak.

Eenvoud

De grootste troef van het systeem is de eenvoud, kwaliteit en het gebruiksgemak, enkele keywords die Stuer-Egghe voor zijn volledige gamma toepast. De roadblocker RB50 is makkelijk op te bergen, vervoeren en te installeren. “De RB50 kan niet ontmanteld worden zonder een specifieke sleutel en kan autonoom in minder dan vijf minuten opgesteld worden”, vertelt Joris De Vos. “Ook de vorm is veranderd zodat de roadblocker niet meer belemmerend werkt voor een grote bewegende mensenmassa en de mensen ook tussen het systeem door kunnen bewegen. Onze klanten zien het potentieel van dit product en het kan worden ingezet voor het beveiligen van zowel kleine als grote evenementen. Het bijhorende transportrek en de complementaire rollenset en steunwielen zorgen voor nog extra gebruiksgemak.”

Sterke reputatie

Sinds de opstart in 1978 heeft Stuer-Egghe een sterke reputatie opgebouwd op vlak van constructie van gespecialiseerde aanhangwagens en gemechaniseerde metaalconstructies voor verscheidene toepassingen. “Gedreven door steeds toenemende vraag naar specifieke aanhangwagens met signalisatielichten en verkeerswaarschuwingssystemen, hebben wij verder geïnvesteerd in ontwikkeling en ontwerp van gespecialiseerde modulaire trailers voorzien van verkeerssignalisatie. Met een toename van het aantal voertuigen op de wegen en een steeds groeiend wegennet kwam ook de behoefte voor meer veiligheid bij wegwerkzaamheden. Om ook die groeiende vraag naar veiligheid bij werkzaamheden te kunnen beantwoorden, hebben we ons tevens toegelegd op de ontwikkeling van TMA’s , truck mounted attenuators of botsabsorbeerders”, besluit commercieel directeur Mario Van den Steene.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details