Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Rolsteigers die makkelijk te verplaatsen zijn

Rolsteigers die makkelijk te verplaatsen zijn

Verplaatsbare rolsteigers zijn veilige hulpmiddelen. Op grote hoogte werken moet echter wel gecontroleerd blijven worden. Verkeerd gebruik kan nare gevolgen hebben. Risico’s dienen tot een minimum beperkt te blijven en certificering is daarom noodzakelijk. Vallen van een hoogte blijft helaas nog steeds op nummer 1 staan bij de ongevallen op de werkvloer top 5.

Rolsteigers kun je perfect inzetten bij het werken op hoogte. Door het lichte aluminium is snelle montage te realiseren. Een goede rolsteiger voldoet aan de NEN-EN 1004 normering. Deze norm geeft de eisen aan van de materialen, de afmetingen, de prestatie en de veiligheid. Een professionele aluminium rolsteiger is makkelijk te verplaatsen en blijft stevig staan als de schilder op 12 meter hoogte zijn werk doet.

Hulpmiddel

De rolsteiger is een hulpmiddel. Om ergens gemakkelijk bij te kunnen. Bijvoorbeeld om te schilderen of iets te repareren. Belangrijk is dat het hulpmiddel goed ingezet wordt. Allereerst moet de ondergrond vlak zijn. Denk ook aan de mogelijke belasting van de ondergrond. Kan er wel een rolsteiger met straks twee man op neergezet worden? In sommige gevallen dienen extra maatregelen te worden genomen om de stabiliteit van de steiger te verzekeren. Waar kunnen de aluminium rolsteigers worden neergezet? Zijn er geen obstakels die in de weg kunnen zitten of gevaar op kunnen leveren? Denk hierbij aan automatische zonwering, op afstand te openen ramen en deuren of automatisch deuren.

Wind

Let ook op of de rol steiger niet op een vervelende hoek moet komen te staan of bij een tochtgat tussen meerdere gebouwen. Dit zijn extra risico’s waar rekening mee gehouden dient te worden. Let er op dat een ieder zich te allen tijde houdt aan de rolsteiger veiligheidsvoorschriften. Creëer ter plaatse een veilige werkomgeving en vergeet absoluut de valbescherming niet!

Voordat het echte werken op de steiger voor weinig gaat beginnen, dienen elke keer alle onderdelen goed bekeken worden. Klinkt vervelend, maar niemand wil van grote hoogte naar beneden vallen. De frames moeten recht zijn en er mogen geen gaten of deuken in zitten. De werkvloer, de ondergrond van de steiger, moet schoon zijn en vlak zijn. Als de steiger staat moet gecontroleerd worden of hij stabiel staat en moet er gecheckt worden of de wielen allemaal op de juiste manier geblokkeerd zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details