Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Samen naar een kleinere CO2-voetafdruk met cementvrije CERO-bestrating
De unieke geopolymeerformule van CERO werd ontwikkeld door SQAPE en vervangt cement als bindmiddel.

Samen naar een kleinere CO2-voetafdruk met cementvrije CERO-bestrating

Door te kiezen voor CERO-bestrating kan je als opdrachtgever of ontwerper nu lokaal de uitstoot van CO2 doen dalen en zo jouw steentje bijdragen aan een meer duurzame toekomst. Een kleine inspanning die een groot verschil maakt.

CERO is een lijn van bestratingsproducten op basis van geopolymeer met een zeer lage CO2-uitstoot: tot 70 % lager dan die van standaardbetonproducten en zelfs 35 % lager dan die van producten op basis van de huidige meer duurzame cementtypes. 

Wat is geopolymeerbeton?

De unieke geopolymeerformule van CERO vervangt cement als bindmiddel, waardoor een stabiel en vormvast materiaal ontstaat dat er hetzelfde uitziet als cementgebonden beton. Geopolymeerbeton bestaat uit natuurlijke toeslagmaterialen en een alkalische activator opgelost in water. Als vulstoffen worden één of meerdere hoogwaardige secundaire grondstoffen en/of minerale afvalstoffen toegevoegd. CERO-producten presteren even goed als conventionele betonproducten. Dit zowel op vlak van mechanische sterkte, kalkuitbloei, levensduur als herbruikbaarheid. De producten voldoen onder meer aan de eisen zoals gesteld in NEN-EN 1338 en zijn KOMO-gekeurd.

CERO combineert heel wat voordelen: een ruime keuze uit kwaliteitsvolle sierdeklagen, behoud van het esthetische aspect en een lagere milieubelasting.

Circulaire economie

Bij de productie van geopolymeer worden reststoffen uit andere processen benut. Er hoeven dus geen primaire grondstoffen gedolven te worden. Bovendien is geopolymeerbeton volledig recycleerbaar.  CERO-producten bestaan uit een onderbeton en een deklaag. Het geopolymeerbeton wordt enkel gebruikt in het onderbeton en de deklaag bestaat dus nog steeds uit cementgebonden beton. CERO biedt bijgevolg een uitgebreide keuze aan sierdeklagen (niet nabehandeld, uitgewassen, geslepen, gestraald of geborsteld) waarvan de vertrouwde textuur en kleur onaangeroerd blijft. CERO is momenteel reeds verkrijgbaar in meer dan 80 formaten. 

CERO dubbel in de prijzen op Techni-Mat

CERO sleepte eerder dit jaar de Sustainability Award in de wacht tijdens de uitreiking van de Techni-Mat Awards. CERO bleek ook dé grote favoriet van het publiek op Techni-Mat. STRADUS mocht bovendien namelijk ook de Audience Award mee naar huis nemen. Dit alles geeft aan dat CERO een welgekomen innovatie is binnen de bestratingsmarkt.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details