Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Schadeloos parcours dankzij unieke onderschoeiingstechniek
HEVI maakt gebruik van een techniek die het doorheen de jaren steeds verbeterd en verfijnd heeft.

Schadeloos parcours dankzij unieke onderschoeiingstechniek

Met dank aan zijn eigen, unieke onderschoeiingstechniek. “Door onze speciale techniek toe te passen, beperken we het schaderisico tot een absoluut minimum”, aldus zaakvoerder Kenny Heirwegh.

Onder leiding van Kenny Heirwegh heeft HEVI – in 1988 opgericht door vader Etienne Heirwegh – een duidelijke missie: superieure kwaliteit leveren in funderingswerken, met een sluitende service. Van funderingsputten (diameter 1 m tot 2 m), grondverdringende schroefpalen (diameter 0,6 m) en verbuisde schroefboorpalen tot berlinerwanden, grondankers, micropalen, secans- en tangentspalenwanden en onderschoeiing. HEVI biedt een ruim palet funderingstechnieken aan en onderscheidt zich vooral op het vlak van onderschoeiing. Kenny Heirwegh: “Wij spitsen ons toe op de moeilijke beschoeiingswerken, waar iemand anders liever niet aan begint. Zo is HEVI ook gekend in de sector.”

Geniale techniek

Door plaatsgebrek bij de realisatie van kelders, parkings … is het soms noodzakelijk om bestaande constructies te ondervangen door de funderingen van de scheidingsmuren te verdiepen. De wand wordt onderverdeeld in moten met een lengte van ongeveer 1,20 m, waarbij de beschoeiing, uitgraving, wapening en het betonneren in voldoende fases wordt uitgevoerd. Voor de uitvoering van dergelijke werken beschikt HEVI over een speciaal ontwikkelde techniek. Kenny Heirwegh: “Door onze nieuwe techniek bij het onderschoeien, die reeds ruim twee jaar geleden door verschillende verzekeringsexperts als geniaal bevonden werd, mogen wij trots zeggen dat wij op twee jaar tijd een schadeloos parcours hebben afgelegd. Weinigen kennen de details van de techniek, met als gevolg dat de schade meestal niet te overzien is. Onze kennis is dan ook gebaseerd op jarenlange ervaring. Wij geven de garantie dat de onderschoeiing onder een constante druk staat in alle richtingen, zowel horizontaal als verticaal. Dit wil dus zeggen dat er nooit sprake is van enige ontspanning. En hier gaat het bij vele aannemers fout, ze verankeren te laat.”

HEVI biedt een ruim palet funderingstechnieken aan en onderscheidt zich vooral op het vlak van onderschoeiing.

HEVI maakt gebruik van een techniek die het doorheen de jaren steeds verbeterd en verfijnd heeft. “En we zijn nu op een punt gekomen dat we quasi ieder project schadeloos kunnen afwerken. En dat kunnen maar heel weinig funderingsbedrijven zeggen. Meestal wordt de chronologische volgorde van onderschoeiingswerken niet goed toegepast, met een grote kans op schade en veel gedoe met verzekeringsmaatschappijen als gevolg. Die kans op extra problemen beperkt HEVI tot een absoluut minimum. Naast onze uniek techniek is voor HEVI ook de droogtijd van cruciaal belang. Wij respecteren steeds de droogtijd van 72 uren. Dit betekent dat onze mensen bijvoorbeeld op maandag op een werf aanwezig zijn en pas donderdag opnieuw op die werf passeren, terwijl ze op dinsdag en woensdag op een andere werf actief waren. Zo gaat er misschien wat meer tijd overheen, maar de klant heeft wel de garantie dat het werkt perfect uitgevoerd wordt.”

K&S tools

Dat ondernemen in zijn bloed zit, bewees Kenny Heriwegh in januari 2020 met de oprichting van K&S Tools, dat volledig los van HEVI staat. Kenny Heirwegh: “Met K&S Tools focussen we op de verkoop van ankerstaven voor verankering van wanden. Waarom? Omdat België er duidelijk nood aan heeft. Er was voor K&S Tools maar één verdeelpunt in België, wat de prijs niet ten goede kwam. Bovendien kon de levertijd oplopen tot meer dan een week omdat de staven uit buitenland komen. En dat terwijl er bij ankerwerken vaak kort op de bal gespeeld moet worden. Met meer dan 25.000 artikels in stock en veertien verschillende soorten ankers in het gamma kan K&S Tools altijd kort op de bal spelen.”

Die flexibiliteit is ook een van de grote sterktes van HEVI Funderingstechnieken. “We werken steeds klantgericht en zijn 7 op 7 en 24 op 24 bereikbaar. De klant apprecieert onze flexibiliteit en weet dat wij geen enkele uitdaging uit de weg gaan. Zo werden recent nog twee uitdagende projecten in Knokke succesvol afgerond. Op beide locaties werkten we in zeezand, een ondergrond die zeer moeilijk te onderschoeien is. Om dergelijke werken perfect uit te voeren is veel ervaring en kennis nodig”, besluit Kenny Heirwegh.     


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details