Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Schepens Company zet internationale positie kracht bij
Schepens Company is ontwikkelaar en producent van ontkistingsmiddelen en beschermoliën voor de betonindustrie.

Schepens Company zet internationale positie kracht bij

Schepens Company is specialist in ontkistingsmiddelen en beschermoliën voor de betonindustrie. De nichespeler, met zes decennia ervaring op de teller, zag zijn exportcijfer sterk groeien. Gedreven door dit internationale succes, is het Lummense bedrijf volop aan het uitbreiden, zowel op het vlak van productie als personeel. Daarnaast mikken ze op strategische partnerships in combinatie met een Europees distributienetwerk.

Productie op maat en persoonlijke service staan bij Schepens Company voorop. “Vanuit onze jarenlange expertise slaagden we erin om ons als specialisten op de kaart te zetten. En dat tot ver buiten onze landsgrenzen. Wij leveren momenteel in meer dan 50 landen en 5 continenten. We danken ons succes aan een goede spreiding van ons klantenbestand: van Amerika tot de Verenigde Arabische Emiraten en zelfs het verre China. Zeker in woelige tijden – veroorzaakt door de Brexit, COVID-19, stijgende grondstofprijzen en – tekorten – is de export cruciaal voor de stabiliteit van ons bedrijf. Het deed ons besluiten de internationale weg verder te volgen en zelfs te optimaliseren”, vertelt exportmanager Benoît Scheerlinck.

Zowel het beton- als het olielabo worden grondig vernieuwd.

Extra personeel

Stilstaan is achteruitgaan, dat beseffen ze ook bij Schepens Company. Benoît Scheerlinck: “Daarom maken we ons volop klaar om onze afzetmarkten nog verder uit te breiden, zonder daarbij de Belgische markt uit het oog te verliezen. Maatwerk is en blijft ons stokpaardje. Met de recente aanwerving op de binnendienst en de implementatie van een nieuw softwarepakket zijn de eerste stappen gezet. Voor onze buitendienst en R&D-afdeling zoeken wij nog extra krachten.”

Uitbreidingsplannen

Om hun solide positie in het buitenland verder te versterken, komen er nieuwe kantoorgebouwen en staan er investeringen in zowel het beton- en olielabo als de productieafdeling op stapel. Schepens Company moderniseert de warme en koude productie van oliën en introduceert nieuwe productielijnen om een breder gamma aan emulsies te kunnen aanbieden. Zo drijven ze hun productiecapaciteit van 1,2 miljoen liter aan afgewerkte producten verder op. Op die manier creëert de nicheproducent niet alleen meerwaarde voor hun klanten, maar zetten ze bovendien hun productaanbod nog dieper in de markt.

Om de persoonlijke aanpak en hoogwaardige service van A tot Z te verzekeren kan de klant rekenen op een belevering met ons eigen transport.

Innovatie staat nooit stil

Waar aanvankelijk ontkistingsolie een banaal onderdeel was in de productiecyclus van betonproducten, groeide dit uit tot een hoogtechnologisch en essentieel element. In een sterk evoluerende markt als deze, neem je voorsprong door in te zetten op innovatie. Zeker als je producten op de markt brengt die perfect aansluiten bij de behoeften van de klant, zoals dat het geval is bij de ­Lummense producent.

De vier productpijlers volgens de normen van Schepens Company:

1. ‘Groene en milieuvriendelijke producten’: voor een positieve impact op het milieu.

2. ‘Veilige producten voor een veilige werkomgeving’: minder schadelijke stoffen, beter voor de gezondheid. 

3. ‘Toekomstige evoluties op de grondstofmarkten’: steeds een vinger aan de pols om nog beter tegemoet te komen aan de vraag.

4. ‘Nicheproducten voor specifieke toepassingen of productiemethodes’: ultieme oplossingen op maat van de klant. Hoe specifieker de toepassing, hoe specifieker het product. Een niche binnen een niche.

Tot slot 

“We beschouwen het als onze missie om onze expertise en knowhow te delen. Iedereen die actief is in de betonindustrie, kan bij ons terecht met vragen of problemen. Evenals voor een training on-site of zelfs een opleiding op maat,” besluit Benoît Scheerlinck. Aarzel niet om je productkennis bij te schaven!     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details