Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Schone lucht is het fundament van een duurzame productie
Nederman vloeistofverdeling voor garage werkplaatsen

Schone lucht is het fundament van een duurzame productie

Nederman heeft als missie de mens, planeet en producten te beschermen tegen de schadelijke effecten van industriële processen. “Dit doen we door producten en oplossingen binnen de industriële luchtfiltratie aan te bieden. Hiermee dragen we bij aan een efficiënte productie, minder druk op het milieu en een veiligere werkomgeving”,  zegt Gunther Maes, sales manager bij Nederman voor de Belgische markt. 

“Het creëren van schone lucht in de werkomgeving leidt tot meerdere voordelen. Ten eerste zorg je voor een gezonde en veilige werkomgeving voor je werknemers. Luchtverontreiniging is momenteel een van de meest voorkomende oorzaken van een verkorte levensduur. Gemiddeld vermindert een slechte luchtkwaliteit de levensverwachting van elke persoon met 20 maanden – wereldwijd. Microscopische deeltjes in de lucht zijn de meest voorkomende  factor. De bronnen van emissies variëren, maar in veel gebieden is de industriële productie een van de belangrijkste. Bij Nederman zien we het als onze rol om actief te informeren, te beïnvloeden en oplossingen te bieden die de industriële productie in staat stellen haar aandeel in de uitstoot te verminderen”, zegt Gunther Maes. `

Schone lucht en productie

“Stof, rook en andere deeltjes in de lucht dragen ook bij tot slijtage en het verkorten van de levensduur van productieapparatuur. Schone lucht is in veel processen belangrijk om een gelijkmatige en hoge productkwaliteit te kunnen garanderen. Verstoringen in de productie, product afkeur en vertraagde leveringen zijn kostbare gevolgen van een slechte luchtkwaliteit”, aldus Gunther Maes.

Rail voor afvalolie in een werkput voor alle type voertuigen

Lagere emissies

Daarnaast is het belangrijk dat je ook het milieu beschermt tegen de schadelijke effecten van vervuilde lucht. “Meer dan ooit is het belangrijk om emissies te beperken. Met de technologische oplossingen die vandaag de dag beschikbaar zijn, is het mogelijk om een duurzame productie te realiseren. Nederman helpt klanten graag om de juiste oplossingen te kiezen die dit bewerkstelligen”, zegt Gunther Maes. 

Digitalisering

Steeds vaker wordt daarbij gebruik gemaakt van IoT-oplossingen. Gunther Maes: “Het verzamelen en analyseren van data en hierop anticiperen wordt steeds belangrijker. Dankzij de digitalisering weten we wat er nodig is en kunnen we veel nauwkeuriger een product of oplossing leveren dat past bij de specifieke situatie van de klant. Zo zijn er productieprocessen waar op bepaalde tijdstippen meer stof vrijkomt. Hierop kunnen we anticiperen door bijvoorbeeld de filterreiniging te verhogen. Het verzamelen van data en die gebruiken om het systeem slimmer te maken zal steeds vaker voorkomen.” 

Nederman Insight – Digitaal IoT platform MyAir

Engineering

De klant staat altijd centraal, gaat Gunther Maes verder: “De klant komt vaak bij ons met een probleem of vraag. Samen zoeken we naar een oplossing. Dit is niet altijd op te lossen met een zuiver product of systeem. Daar komt vaak nog configuratie en engineering aan te pas. Ons streven is om te werken met standaard producten die, met specifieke opties, leiden tot de oplossing die het best past bij de wensen van de klant. In Keulen (Duitsland) hebben we wel een engineering divisie (Nederman Mikropul) die – mocht dit gewenst zijn –  op maat oplossingen biedt. Zo zijn er bijvoorbeeld veel asfaltcentrales voor wegenbouw of gieterijen die hier gebruik van maken. Kortom, hoe je het ook wendt of keert, een geschikte oplossing is altijd te vinden.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details