Topcon Positioning Group
01:15
20-08-2018

Slimmer de toekomst in

Een hogere productiviteit en tegelijkertijd op kosten en tijd besparen. Het is één van de grote wensen van ondernemingen, maar hoe kom je zover? Tijdens materieelvakbeurs Intermat in Parijs liet de Topcon Positioning Group uitgebreid zien hoe dat doel te bereiken is door de inzet van bouw- en georuimtelijke geautomatiseerde werkprocessen.

De economie groeit snel, het wordt moeilijker om aan gekwalificeerde werknemers te komen, de invloed van klimaatverandering is onmiskenbaar en de toekomst is er sneller dan we denken. Met de huidige bouwkundige technieken zijn veel actuele problemen niet op te lossen. Gelukkig komen er steeds meer slimme technieken en op de markt: drones, camera’s, GPS, bigdata, surveysystemen enzovoort. Alleen moet je wel weten hoe je daarmee omgaat. Topcon heeft zichzelf tot doel gesteld om klanten te helpen bij de inzet van al die moderne hulpmiddelen. Tijdens Intermat lag het accent dan ook op merkonafhankelijke workflowsystemen met geïntegreerde hard- en software. En die workflowsystemen zijn speciaal ontworpen om kosten te verminderen en tijd te besparen op projecten.

Oplossingsgericht
Het in Zellik (Asse) gevestigde Topcon Positioning Belgium zet het uitgebreide dealernetwerk graag in om samen met de klant aan oplossingen te werken voor alledaagse werksituaties. De plaatselijk goed ingevoerde dealers – Topcon noemt ze liever ‘partners’ – zijn bereid hun werkwijze aan te passen vanuit de gedachte dat het niet zozeer gaat om het verkopen van hardware, maar om het leveren van een totaaloplossing. Bij elk van deze Topcon-partners zal steeds een toegewijde medewerker beschikbaar zijn om de klant te begeleiden.

Topcon Positioning Group
Tijdens Intermat lag het accent op merkonafhankelijke workflowsystemen met geïntegreerde hard- en software.

Merkonafhankelijk
De kracht van Topcon schuilt mede in het merkonafhankelijk werken op hetzelfde platform. Veel grote machinefabrikanten willen hun eigen systemen naar voren schuiven, maar bij grote klanten met een uitgebreid machinepark werkt dat niet. Dan is het beter om niet gebonden te zijn aan specifieke merkproducten. Bij de workflowoplossingen van Topcon sluiten hard- en software aan bij elk merk machine.

Voor degenen die Intermat hebben gemist, zijn de workflowoplossingen binnenkort uitgebreid te ervaren bij de Topcon diamond dealer(s) op de Matexpo Demo Days (8 en 9 september, Sodewa Site in Braine L’Alleud).    

Tekst | Pieter de Mos   Beeld | Topcon
Uitgelichte afbeelding: 
Door de Topcon-partners worden klanten begeleid bij het kiezen voor toekomstgerichte workflow oplossingen.

GROND/WEG/WATERBOUW partners

IsofaqGeoptex