Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Snel, precies en zeer gebruiksvriendelijk

Snel, precies en zeer gebruiksvriendelijk

Al vijftien jaar profileert D’Haene Grondwerken uit Kluisbergen zich als het bedrijf bij uitstek voor alle grond-, betonen afbraakwerken in de regio. En om die werken zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, maakt het bedrijf gebruik van Topcon-systemen. Een keuze die zaakvoerder Karl D’Haene jaren geleden maakte.

Om de twee jaar vindt MATEXPO plaats in Kortrijk Xpo. Op deze internationale vakbeurs voor bouwmaterieel kan Topcon uiteraard niet ontbreken. En het is zo dat Karl D’Haene bij Topcon terechtkwam. “Ik heb op MATEXPO de verschillende merken van meettoestellen en gps-sturingen met elkaar vergeleken”, legt hij uit. “Topcon sprong er enerzijds uit door het gebruiksgemak en anderzijds door zijn vooruitstrevendheid. Ik kende de Topcon-lasers al, maar op de beurs merkte ik dat dit merk ook het verst stond in gps-systemen.” Ondertussen werken de mensen van D’Haene Grondwerken al vier jaar met Topcon.

Altijd samen

D’Haene Grondwerken is erg snel gegroeid: van een kleine naar een middelgrote firma met 65 werknemers (waaronder enkele landmeters) en 4 tot 5 totaalstations. Daarnaast beschikt het bedrijf over meetstokken op gps, kranen op gps en hun twee laatste nieuwe aanwinsten: een kraan op LPS en 3D-MC MAX, een mastloos systeem voor bulldozers. Daarbij zijn de masten op het mes vervangen door twee GNSS-antennes op het dak. Dat maakt het systeem niet alleen sneller, maar ook preciezer dan andere 3D-gps-systemen. Onder andere omdat eventuele verbuigingen van de mast voorgoed verleden tijd zijn. “Op al onze werven is Topcon aanwezig. Onze medewerkers raakten in het begin al snel met de toestellen overweg en zijn er nog steeds erg tevreden over”, vertelt D’Haene.

photo-2019-12-18-14-02-16_300dpi-kopieren

In de diepte in Doornik

Een van de projecten waar D’Haene Grondwerken momenteel aan werkt, is een werf in Doornik. “Daar graven we nu een kelder aan het uit en leggen we parkings aan. En dan zijn de Topcontoestellen uiteraard onmisbaar”, klinkt het. Wanneer je een kelder uitgraaft, heb je namelijk te maken met minder ontvangst en kun je geen klassiek gps-systeem gebruiken. Een kraan met een totaalstation is dan de oplossing. Dankzij het prisma achter op de kraan, weet de bak van de kraan exact waar in de diepe kelder hij zich bevindt.

Goede service maal twee

Hoe Karl D’Haene de service van Topcon ervaart? “Prima! We kunnen zeker niet klagen”, zegt hij. Een bijkomend voordeel, vindt Karl, is dat Topcon samenwerkt met de dealers van de machines zelf. “Als er iets scheelt of er is een herstelling nodig, dan kunnen we ook rechtstreeks bij de dealer terecht. Die is perfect op de hoogte van de Topcon-producten en dat vind ik een groot pluspunt.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details