Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Nieuws

Snel, precies en zeer gebruiksvriendelijk

img_7804_300dpi-kopieren

20 april 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Al vijftien jaar profileert D’Haene Grondwerken uit Kluisbergen zich als het bedrijf bij uitstek voor alle grond-, betonen afbraakwerken in de regio. En om die werken zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, maakt het bedrijf gebruik van Topcon-systemen. Een keuze die zaakvoerder Karl D’Haene jaren geleden maakte.

Om de twee jaar vindt MATEXPO plaats in Kortrijk Xpo. Op deze internationale vakbeurs voor bouwmaterieel kan Topcon uiteraard niet ontbreken. En het is zo dat Karl D’Haene bij Topcon terechtkwam. “Ik heb op MATEXPO de verschillende merken van meettoestellen en gps-sturingen met elkaar vergeleken”, legt hij uit. “Topcon sprong er enerzijds uit door het gebruiksgemak en anderzijds door zijn vooruitstrevendheid. Ik kende de Topcon-lasers al, maar op de beurs merkte ik dat dit merk ook het verst stond in gps-systemen.” Ondertussen werken de mensen van D’Haene Grondwerken al vier jaar met Topcon.

Altijd samen

D’Haene Grondwerken is erg snel gegroeid: van een kleine naar een middelgrote firma met 65 werknemers (waaronder enkele landmeters) en 4 tot 5 totaalstations. Daarnaast beschikt het bedrijf over meetstokken op gps, kranen op gps en hun twee laatste nieuwe aanwinsten: een kraan op LPS en 3D-MC MAX, een mastloos systeem voor bulldozers. Daarbij zijn de masten op het mes vervangen door twee GNSS-antennes op het dak. Dat maakt het systeem niet alleen sneller, maar ook preciezer dan andere 3D-gps-systemen. Onder andere omdat eventuele verbuigingen van de mast voorgoed verleden tijd zijn. “Op al onze werven is Topcon aanwezig. Onze medewerkers raakten in het begin al snel met de toestellen overweg en zijn er nog steeds erg tevreden over”, vertelt D’Haene.

photo-2019-12-18-14-02-16_300dpi-kopieren

In de diepte in Doornik

Een van de projecten waar D’Haene Grondwerken momenteel aan werkt, is een werf in Doornik. “Daar graven we nu een kelder aan het uit en leggen we parkings aan. En dan zijn de Topcontoestellen uiteraard onmisbaar”, klinkt het. Wanneer je een kelder uitgraaft, heb je namelijk te maken met minder ontvangst en kun je geen klassiek gps-systeem gebruiken. Een kraan met een totaalstation is dan de oplossing. Dankzij het prisma achter op de kraan, weet de bak van de kraan exact waar in de diepe kelder hij zich bevindt.

Goede service maal twee

Hoe Karl D’Haene de service van Topcon ervaart? “Prima! We kunnen zeker niet klagen”, zegt hij. Een bijkomend voordeel, vindt Karl, is dat Topcon samenwerkt met de dealers van de machines zelf. “Als er iets scheelt of er is een herstelling nodig, dan kunnen we ook rechtstreeks bij de dealer terecht. Die is perfect op de hoogte van de Topcon-producten en dat vind ik een groot pluspunt.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details