Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Snelle en efficiënte levering van 200 lm keerwanden voor businesspark
Bijna 17.000 m² aan hightech-ruimtes, labo’s, moderne kantoren en gezellige buitenruimte. Dat is kort samengevat het nieuwe Strombeek Business Park.

Snelle en efficiënte levering van 200 lm keerwanden voor businesspark

Bijna 17.000 m² aan hightech-ruimtes, labo’s, moderne kantoren en gezellige buitenruimte. Dat is kort samengevat het nieuwe Strombeek Business Park, ontwikkeld door Resolve, ontworpen door Jaspers Eyers Architects en gebouwd door Cordeel. Superbeton ontfermde zich op zijn beurt over de volledige buitenaanleg van het businesspark. Voor de productie en levering van de keerwanden deed Superbeton een beroep op de expertise van CBS Beton. “In totaal ging het om een flink 200 lm aan keerwanden die bijzonder snel en efficiënt geleverd werden”, aldus Bram Vanden Born, projectleider bij Superbeton.

Voor de productie en levering van de keerwanden deed Superbeton een beroep op de expertise van CBS Beton.

Bij de realisatie van dit project werd gestreefd naar de hoogste duurzaamheidsdoelstellingen. Het nieuwe businesspark voldoet aan de huidige energienormen, is uitgerust met de nieuwste technische installaties voor luchtbehandeling, verwarming en koeling, en profileert zich als een iconisch project met hoogstaande architectuur dat inspeelt op de vraag naar nieuwbouw in de Noordrand. Bij het ontwerp werd veel aandacht besteed aan de keuze van de materialen, de inrichting van de inkomhallen en de gemene delen. De hedendaagse architectuur en afwerking geeft het project een unieke uitstraling. Het businesspark is gelegen op 200 meter van de afrit Strombeek-Bever op de A12. De onmiddellijke nabijheid van de verkeerswisselaar van Strombeek en de Heizel zorgen voor een unieke bereikbaarheid. Tevens kan de site ook vlot bereikt worden via het afrittencomplex Heizel of de afrit Wolvertem op de A12.

We hadden elementen nodig met een lengte van 2 m en een hoogte van 1,75 m.

Volledige buitenaanleg

Bram Vanden Born: “Terwijl Cordeel de nieuwbouw en algemene coördinatie voor zijn rekening nam, focuste Superbeton zich in onderaanneming op de buitenaanleg. Alles van grondwerken en riolering tot en met verharding en beplanting hebben wij uitgevoerd en opgevolgd in eigen beheer. Een omvangrijk werk waar we met veel voldoening op terugkijken. Dankzij onze eigen expertise, het uiterst sterke studiewerk van Infrabo en de nauwkeurige werkwijze van Cordeel is het project zeer vlot verlopen en bleven verrassingen tot een minimum beperkt.”

In totaal ging het om een flink 200 lm aan keerwanden.

200 lm keerwanden

De opdracht was op maat geschreven van Superbeton, al jaar en dag specialist in wegen-, riolerings- en grondwerken. Bram Vanden Born: “Het was een divers project dat een brede kennis vraagt. Naast klassieke riolering was er bijvoorbeeld ook veel aandacht voor infiltratiekratten. En ook de realisatie van de keerwanden verdient een bijzondere vermelding. Het gebouw ligt namelijk een stuk hoger dan de aangrenzende Boechoutlaan. Om dat niveauverschil op de scheidingslijn op te vangen, werd geopteerd voor keerwanden. In totaal ging het om een flink 200 lm aan keerwanden. Voor de productie en levering van die keerwanden deden we een beroep op CBS Beton.”

Voor Bram Vanden Born was het een eerste kennismaking met CBS Beton, maar een onbekende is de gerenommeerde fabrikant van prefab betonelementen voor Superbeton zeker niet. “Superbeton en CBS Beton werkten al vaker succesvol samen”, aldus Bram Vanden Born. “We hadden elementen nodig met een lengte van 2 m en een hoogte van 1,75 m. Dat CBS Beton dergelijke elementen ruim op voorraad heeft, is een onmiskenbare troef. Geen twee tot drie weken productietijd dus. Binnen de vier dagen hadden we de nodige elementen ter plaatse.”

De betrouwbaarheid en garanties die CBS Beton biedt, zijn voor Superbeton als aannemer een grote meerwaarde. “Ons doel bij ieder project, zowel privé als bij aanbesteding, is de klant zo volledig mogelijk ontzorgen. En dat kan alleen maar als efficiëntie, planning en kwaliteit gegarandeerd worden. Op die manier worden discussies en problemen zoveel mogelijk uitgesloten. In dat opzicht is het dan ook zeer aangenaam om samen te werken met een partner als CBS Beton, die wat dat betreft dezelfde visie heeft”, besluit Bram Vanden Born.       ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details