Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Solide partner voor een geslaagd funderingsproject
De secanspalenwand op de werf van het Westland Shopping Center in Anderlecht.

Solide partner voor een geslaagd funderingsproject

Grote én kleine bouwconstructies kunnen door De Waal Solid Foundations op verschillende paaltypes gefundeerd worden, trillingvrij of geheid. Voor bouwputten kunnen de klassieke (berliner- en secanspalenwanden) en nieuwste (CSM) beschoeiingstechnieken aangeboden worden. Met zijn uitgebreide en recente machinepark, ervaren medewerkers en ondersteunend eigen studiebureau behandelt De Waal Solid Foundations elk individueel project met zorg en flexibiliteit.

Die kwaliteitsvolle aanpak van De Waal Solid Foundations kwam recent nog tot uiting op de werf van Westland Shopping in Anderlecht. Daar voerde het verschillende technieken uit, zoals het aanbrengen van een secanspalenwand, het plaatsen van trillingvrije dubbel grondverdringende schroefpalen en het plaatsen van micropalen in het bestaande winkelcomplex. “Het shoppingcenter bevindt zich op een helling”, verduidelijkt Olivier Rens, CEO bij De Waal Solid Foundations. “Achteraan ligt de grond circa 4 meter hoger dan aan de voorkant van het gebouw. Voor de uitbreiding aan de achterkant was het dan ook noodzakelijk om er een secanspalenwand uit te voeren om de grond te keren en het grondwaterpeil zo laag mogelijk te houden. Daarvoor werden de secanspalen aangebracht tot op een diepte van 19 meter.”

De Waal Solid Foundations beschikt ook over machines voor het uitvoeren van schuine palen met volledige of gedeeltelijke wegpersing voor bruggen. Uitdagend, maar dankzij de jarenlange ervaring altijd tot een goed einde gebracht.

Heterogene ondergrond

Na verankering met 25T-ankers werd de bouwput uitgegraven. “Vanuit die put brachten we trillingvrije dubbel grondverdringende palen aan met paalbelastingen tot 1900 kN, terwijl sommige palen een trekkracht van 750kN hebben”, zegt Olivier Rens. “De ondergrond bleek heel heterogeen te zijn, wat het niet gemakkelijker maakte. Er waren paallengtes van 8 tot 16 meter nodig. Aan de hand van bijkomende sonderingen konden we de overgang van korte naar lange palen perfect bepalen, wat hielp om de uitvoering vlot te laten verlopen.”

In een tweede fase werden aan de voorzijde van het shoppingcenter dubbel grondverdringende palen aangebracht. “Al deze en andere werken werden uitgevoerd terwijl het shoppingcenter geopend bleef, wat op logistiek vlak niet altijd evident was”, blikt Rens terug. Enkele cijfers voor dit project: een secanspalenwand van 370 lm, 1.025 schroefpalen en acht micropalen.

Internationaal actiefDe Waal Solid Foundations werd in 1959 opgericht als filiaal van het Nederlandse bedrijf De Waal Palen, dat actief was in paalfunderingen. In 1987 werd de onderneming afgesplitst van de Nederlandse moedermaatschappij en sinds 2006 maakt De Waal Solid Foundations deel uit van de Willemen Groep. De corebusiness van dit toonaangevende bedrijf is de uitvoering van paalfunderingen en beschoeiingen (grondkerende constructies). In totaal telt De Waal Solid Foundations 175 medewerkers en behaalt het jaarlijks een geconsolideerde omzet van circa 50 miljoen euro. 

De expertise van De Waal Solid Foundations op het vlak van grondverdringende schroefpalen is uniek in België. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze onderneming eveneens actief is in Nederland, Noord-Frankrijk en Luxemburg. Bovendien heeft het bedrijf ook twee buitenlandse vestingen: De Waal Polska in Polen en Willemen Carpati in Roemenië. Alleen al in België heeft De Waal Solid Foundations een indrukwekkend aantal prestigieuze referenties, zoals de Ghelamco Arena in Gent, Theunisbrug in Merksem, Oosterweel Park & Ride, Hertogensite in Leuven, Westland Shopping Center in Anderlecht, Pfizer in Puurs, Grand Hôpital in Charleroi … 

Dankzij zijn uitgebreide machinepark kan De Waal Solid Foundations een groot aantal stellingen inzetten op één werf.

Blijven investeren

Inmiddels kan De Waal Solid Foundations bogen op meer dan zestig jaar ervaring. Het dynamische bedrijf werkt steevast met een uitgebreid machinepark en innovatief state-of-the-artmateriaal, dat niet zelden speciaal voor De Waal Solid Foundations ontwikkeld werd volgens de specificaties van het bedrijf. De ervaren, vakkundige en flexibele medewerkers voeren meer dan vijfhonderd kwaliteitsvolle werven per jaar uit. 

De Waal Solid Foundations is een van de meest toonaangevende bedrijven in België op het vlak van diepfunderingen. “Onze belangrijkste specialiteit is het uitvoeren van trillingvrije dubbel grondverdringende schroefpalen. Daar zullen we in de toekomst verder in investeren om de markt te kunnen blijven bedienen met de meest recente machines”, besluit Olivier Rens. “Daarnaast zullen we ook verder investeren op het gebied van beschoeiingen om onze groei te verzekeren en onze klantbedrijven te kunnen helpen en ontzorgen. Kwaliteit, veiligheid en flexibiliteit blijven de drie basiswaarden waar De Waal Solid Foundations voor staat. Dat moeten ook in de toekomst onze basiswaarden blijven.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details