Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Specialist in loodsen en overkappingen

Specialist in loodsen en overkappingen

Staalstructuren met overspanningen van 6 tot 60 m, dak- en gevelbekledingen in folie, staalplaat, doek of beton … Vermako Cover Solutions, met hoofdkwartier in Tielt, profileert zich als specialist in loodsen en overkappingen. Voor de bouw van een recyclagehal met stofscherm voor de firma Callens uit Wielsbeke nam Vermako Cover Solutions van a tot z het ontwerp, de uitvoering en de coördinatie in handen.

img_7629_300dpi-kopieren

De hal biedt uitbreidingsmogelijkheden voor spanten van 45 m.

 

Het recyclagebedrijf kampte enerzijds met een stofproblematiek en anderzijds moest een gedeelte van hun grondstoffen en afval droog opgeslagen  worden. Het hele project nam ongeveer een jaar in beslag en werd uitgevoerd volgens de Design en Build-formule, wat betekent dat Vermako Cover Solutions van a tot z coördineert en/of uitvoert.
Frederik Wittevrongel van Vermako: “Wij zorgen steeds voor een volledige ontzorging. Vertrouwen en de juiste oplossingen bieden op maat zijn cruciaal in ons verhaal.”

img_3458_300dpi-kopieren

Bimatra, Ingelmunster

 

Vermako blinkt uit in de constructie van grote overspanningen en lichtgewichtconstructies met buisprofielen. Zeker de vakwerkspanten met buisprofielen gelden als een extra gewichtsbesparende troef. Net als de flexibiliteit en service die Vermako Cover Solutions steeds aan de dag legt. Van de eerste contacten tot en met de oplevering, de klant kan altijd terecht bij hetzelfde aanspreekpunt en dat wordt als een grote meerwaarde ervaren.

Droog en stofvrij

De hal die Vermako Cover Solutions voor Callens bouwde, bestaat uit 30 m brede dakspanten. Ter plaatse gestorte betonwanden met een hoogte van 5 m dienen als stevige schepwanden en tevens als basis voor de metaal­-
overkapping. De hal heeft een totale lengte van 100 m en is aan 1 zijde volledig open. Dit heeft twee voordelen: enerzijds de vlotte passage van machines en vrachtwagens en anderzijds veel lichtinval. Toch blijft het mogelijk om de volledig open zijgevel te sluiten door middel van poorten met stofzeilen. De drie andere gevels bestaan uit metaalbekleding en betonwanden. Naast metalen dakbekledingen bieden ze ook folie-overkappingen gemonteerd op betonblokken of op ter plaatste gestorte betonwanden.

img_7435_300dpi-kopieren

De Meuter ABR, Grimbergen

 

Uitbreidingsmogelijkheden

Tijdens het ontwerpen en uitvoeren houdt Vermako Cover Solutions ook steeds een oog op de toekomst gericht. Bedrijven uit de bouwsector kunnen immers op korte tijd snel groeien, met een noodzaak tot uitbreiding als gevolg. Een factor waar Vermako Cover Solutions rekening mee houdt. Ook de recyclagehal van het snelgroeiende Callens werd berekend op een latere uitbreiding. Zo zijn de spanten in de voorgevel voorzien van de nodige consoles zodat er eenvoudig kan verankerd worden. Bij een eventuele uitbreiding kunnen spanten gekoppeld worden van meer dan 40 m.

Remediation, redevelopment and commercialisation of the historically polluted Petroleum Zuid site.

DEME, Project Blue Gate, Hoboken (Beeld: DEME)

 

Dankzij een focus op kwaliteit, flexibiliteit, service en vertrouwen kon Vermako Cover Solutions op relatief korte termijn al aardig wat bekendheid verwerven. Grote recyclagefirma’s als Vanheede, De Meuter, Renewi, Viabuild, AC Materials, Carmans … zijn klanten en met loodsen voor Callens, De Meuter, Bimatra en DEME (Blue Gate Antwerp) kan de specialist uit Tielt al een reeks mooie lijst qua referentieprojecten voorleggen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details