Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
​Specialist in veiligheidstrainingen voor alle industriële sectoren
Naast traditionele veiligheidstrainingen biedt het RelyOn Nutec een breed scala van diensten aan binnen de thema’s e-learning, managed services, software toepassingen, consultancy en op simulatie gebaseerde trainingen.

​Specialist in veiligheidstrainingen voor alle industriële sectoren

RelyOn Nutec profileert zich als de specialist in veiligheids- en overlevingstrainingen, emergency response en crisismanagement. In Centraal Europa heeft het concern oefencentra in Oostende, Rotterdam, Amsterdam, Bremerhaven en zeer binnenkort ook in Eemshaven. Professionals van bedrijven en hulpverleners worden er getraind in het voorkomen en bestrijden van incidenten in een realistische omgeving met behulp van alle mogelijke incidentscenario’s. Ook bedrijven uit onder meer de bouwsector doen beroep op de diensten van RelyOn Nutec. 

Risicobeheersing en training rond ‘besloten ruimte’ of voor gebruikers van torenkranen behoren tot de kerntaken van RelyOn Nutec. De accreditering door Aquafin en de strategische alliantie met onder meer Constructiv zijn hiervan een bevestiging. Zo is er bijvoorbeeld de opleiding tot veiligheidswacht bij betreding van Aquafin riool- en rwzi-infrastructuur. Om veilige werkomstandigheden te garanderen, schrijft Aquafin minimumveiligheidsmaatregelen voor. Aannemers, studiebureaus, ruimfirma’s en personeel van Aquafin die bij de uitvoering van hun taak het rioolstelsel of een waterzuiveringsinstallatie moeten betreden of de taak van veiligheidswacht uitoefenen, zijn daarom verplicht een opleiding volgen. Enkel na het volgen en slagen van zo’n opleiding kan men deze infrastructuur betreden.

RelyOn Nutec profileert zich als de specialist in veiligheids- en overlevingstrainingen, emergency response en crisismanagement.

Competenties

Op de verschillende trainingscentra zoals onder meer in Oostende zorgt RelyOn Nutec, in samenwerking met haar opdrachtgevers voor de veiligheid van de medewerkers van bedrijven en instellingen. ”Wij zorgen ervoor dat ze alle benodigde competenties in huis hebben en zo goed mogelijk voorbereid zijn op noodsituaties. Dankzij onze uitgebreide kennis en ervaring kunnen wij veel verder gaan dan de wet- en regelgeving. Een certificering is een momentopname, maar competentie is een eeuwigdurend proces. Essentieel is het op peil houden van de vaardigheden van de medewerkers. ‘Competence beyond compliancy’! Met zowel praktijktrainingen als e-learning blijft de kwaliteit onder alle omstandigheden gewaarborgd”, aldus Peter Van Cauwenberghe, managing director Central Europe van RelyOn Nutec.

Continuïteit bedrijfsvoering

Managers willen geen risico’s nemen met de veiligheid en gezondheid van hun personeel, noch met de bedrijfsbezittingen en activiteiten van hun onderneming. Bedrijfscontinuïteit is van cruciaal belang. Ondanks alle inspanningen om de veiligheid te borgen, zit een ongeluk in een klein hoekje. Als er niet effectief op een incident gereageerd wordt, kan dat desastreuze gevolgen hebben. Om de impact van calamiteiten te beheersen en te verminderen, is plannen voor het onverwachte cruciaal. 

Op de verschillende trainingscentra zoals onder meer in Oostende zorgt RelyOn Nutec, in samenwerking met haar opdrachtgevers voor de veiligheid van de medewerkers van bedrijven en instellingen.

Certificering

Alle opleidingen en trainingen zijn gebaseerd op nationale en/of internationale standaarden en voldoen aan de wet- en regelgeving van het betreffende land. “Wij weten dat, met onze hulp, medewerkers van bedrijven goed voorbereid zullen zijn en het vertrouwen hebben om in noodsituaties de juiste actie te ondernemen”, onderstreept Peter Van Cauwenberghe.

Verbreden

Naast traditionele veiligheidstrainingen biedt het RelyOn Nutec een breed scala van diensten aan binnen de thema’s e-learning, managed services, software toepassingen, consultancy en op simulatie gebaseerde trainingen. “Deze nieuwe diensten verbreden ook onze doelgroepen. Naast onze traditionele markten, zoals de offshore olie en gas industrie, de maritieme sector en hoog-risico industrie, zijn deze diensten ook uitstekend geschikt voor onder andere de bouw- en nutssector. Onze digitale oplossingen ondersteunen onze klanten in hun workforce training management.” 

Blended en adaptive learning

RelyOn Nutec biedt trainingen in toenemende mate in een blended learning vorm aan. Dit houdt in dat deelnemers zowel e-learning als praktische training volgen. Met deze manier van trainen ronden de deelnemers de online e-learning modules af voordat zij aan de praktijktraining op één van de oefencentra deelnemen. 

Daarnaast heeft RelyOn Nutec geïnvesteerd in alternatieve methoden om ervoor te zorgen dat cruciale competenties te allen tijde up-to-date worden gehouden. Zo is Adaptive learning een op technologie gebaseerde benadering van leren. Het combineert theorieën over optimaal leren met de mogelijkheden van algoritmen en computers. Het lesmateriaal past zich eenvoudigweg aan de leerling aan, zodat de tijd wordt besteed aan de onderwerpen die de meeste aandacht nodig hebben.  “Met deze wijze van online trainen worden vraagstelling en inhoud toegespitst op de individuele deelnemer. Het is een ware verrijking van onze trainingsportfolio, waarmee wij nog beter in kunnen spelen op de online trainingsbehoeften van onze klanten”, legt Peter Van Cauwenberghe uit.

Risicobeheersing en training rond ‘besloten ruimte’ of voor gebruikers van torenkranen behoren tot de kerntaken van RelyOn Nutec.

Basisprogramma

“We hoeven geen automatisme te bereiken in elke vaardigheid of elk stukje kennis. Automatisme is echter wel een vereiste met betrekking tot veiligheidskritisch gedrag. Adaptive learning helpt automatisme te bereiken door het oefenen en herhalen van de specifieke onderwerpen die relevant zijn te vereenvoudigen. Het is een prima middel om het personeel op een boeiende manier up-to-date en competent te houden. We zijn bezig met het uitrollen van een basisprogramma om alle kritische competenties en vaardigheden voor industriële brandweerlieden met deze aanpak te behandelen”, besluit Peter Van Cauwenberghe.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details