Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
SPIE Belgium en SPIE Nederland werken samen voor het leveren en installeren van vier CADO’s® ter hoogte van de Vierarmentunnel in Brussel

SPIE Belgium en SPIE Nederland werken samen voor het leveren en installeren van vier CADO’s® ter hoogte van de Vierarmentunnel in Brussel

SPIE Belgium, Belgisch filiaal van de groep SPIE, de onafhankelijke Europese marktleider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie, won onlangs samen met SPIE Nederland een aanbesteding van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voor het leveren en installeren van vier CADO’s® (Calamiteitendoorsteek) ter hoogte van de Vierarmentunnel in Brussel.

Bij calamiteiten op de snelweg is het van groot belang dat de hulpverleners snel ter plaatse kunnen zijn. De snelheid waarmee ziekenwagen, politiewagen en brandweerwagens op de plaats van een ongeval kunnen zijn, kan van levensbelang zijn. Toch valt het met die bereikbaarheid soms tegen omwille van opstoppingen en files. Daar bestaat een oplossing voor, met name de Calamiteitendoorsteek of CADO®.  In geval van nood kan door middel van de ingebouwde CADO® een deel van de vangrail in de middenberm automatisch (electro-mechanisch) worden geopend om de doorgang voor het calamiteitenverkeer toegankelijk te maken.

Onlangs won SPIE Belgium een aanbesteding van het AWV voor het leveren en plaatsen van vier CADO’S® (twee aan elke zijde van de tunnel) van 9 meter lang ter hoogte van de Vierarmentunnel, aan de Brusselse ring (R0). Voor dit project, dat in het eerste kwartaal van 2023 opgeleverd zal worden, zal SPIE Belgium nauw samenwerken met SPIE Nederland dat zal zorgen voor de productie, levering en plaatsing van de CADO’s®.

Roger Flamand, International Account Manager bij SPIE Nederland B.V. Smart City Wijhe: “We zijn blij dat we via onze Belgische collega’s deze CADO’s® mogen leveren en plaatsen in Brussel. Deze samenwerking betekent waarschijnlijk het begin van een mooi succesverhaal. We zijn ervan overtuigd dat dit innovatieve product zijn weg zal vinden naar andere infrastructurele knelpunten op de snelwegen in België en zijn volledig bereid om onze kennis en know-how met SPIE Belgium te delen.”

Luc Blockx, Senior Business Development Manager bij SPIE Belgium: “De CADO® is een van de innovatieve oplossingen van onze Nederlandse collega’s voor verkeersgeleiding. Deze voldoet volledig aan de hedendaagse eisen op het gebied van veiligheid en snelle doorstroming bij calamiteiten en onderhoudswerkzaamheden. Met deze samenwerking hopen we hier in België ons steentje bij te dragen aan de veiligheid van de weggebruikers.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details