Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Splinternieuw recyclagecentrum in Marquain
Met Modulobloc kunnen (keer)wanden snel en eenvoudig opgebouwd worden.

Splinternieuw recyclagecentrum in Marquain

Op dit ogenblik bouwt de firma Dufour uit Doornik een splinternieuw recyclagecentrum in Marquain. Het gaat om een belangrijke investering die moet zorgen voor een betere en meer efficiënte recyclage van afval. Deze nagelnieuwe site moet operationeel zijn tegen de zomer van 2023. In samenwerking met de firma Vermako ontfermt CBS Beton zich over het optrekken van een volledig overdekt gebouw en een gedeelte van de infrastructuur rond het gebouw. 

CBS Beton zorgt samen met Vermako voor de bouw van een volledig overdekt complex van 180 m op 120 m, met zones voor aanvoer en gescheiden stockage van afval, de verwerking ervan en het verzenden van de diverse eindproducten voor verdere recyclage. Het team van CBS beton heeft samen met Dufour en Vermako een modulaire oplossing uitgewerkt in Modulobloc, die ervoor zorgt dat alle lasten van zowel te stockeren producten als van het dak worden opgevangen. Verder leverde CBS Beton onder andere een groot aantal keerwanden en betonnen elementen voor de laadperrons voor vrachtwagens.

Veelzijdige Modulobloc

Met Modulobloc kunnen (keer)wanden snel en eenvoudig opgebouwd worden. De blokken zijn multi-inzetbaar, geschikt voor tijdelijke of permanente opslag zowel binnen als buiten, makkelijk verplaats- en herschikbaar, ideaal op een bestaande vloer en budgettair voordelig. Modulobloc bestaat bovendien zowel uit een uitgebreid standaardgamma als blokken op maat van de klant. Het Modulobloc team is in staat om zeer flexibel een passende technische oplossing uit te werken in overleg met de klant. Met meer dan 15 jaar ervaring in de sector profileert CBS Beton als de ideale Modulobloc partner.

Het CBS-team heeft samen met Dufour en Vermako een modulaire oplossing uitgewerkt in Modulobloc.

Uitdaging

In het project in Doornik werden in totaal de voorbije maanden maar liefst 6.400 Moduloblokken gemonteerd. Dit was een hele uitdaging voor de productieafdeling, waar een 60-tal verschillende types blokken moesten worden geproduceerd. Ook het montageteam moest rekening houden met zeer veel eisen ten aanzien van de planning en verankering van de Modulobloc-structuur. Daarnaast leverde CBS Beton ook de betonnen elementen voor 10 laadkades.  Hiervoor werd in de fabriek in Wielsbeke zelfs geïnvesteerd in nieuwe mallen. Tot slot werden een paar honderd meter keerwanden geleverd om het terrein rond het gebouw mooi en kwalitatief af te werken.

Flexibiliteit en maatwerk

Met dit project zet CBS Beton haar kwaliteiten op het vlak van maatwerk en flexibiliteit opnieuw in de kijker. Voor wie, naast de vele standaard oplossingen een minder alledaagse toepassing heeft of een specifieke nood, denkt CBS Beton mee: schanskorven, tribunes, een amfitheater, wanden met print (bv. hout en steen) … “Vertel ons wat u zoekt: onze ingenieurs, tekenaars en productiechefs denken met u mee. Samen met het enthousiaste verkoopteam zorgen zij voor een optimale dienstverlening met net dat tikkeltje meer. Namelijk klantgericht denken met aandacht voor uw budget en planning”, klinkt het enthousiast.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details