Staalbouwdag
01:31
12-12-2018

Staalbouw dag lang in de kijker

Staalbouw in de kijker zetten. Dat is waar het om draait op de negentiende editie van de Staalbouwdag. “De Staalbouwdag is het topevent voor ‘bouwen met staal’ in België”, laat Koen Michielsen, general manager bij organisator Infosteel, optekenen. “We verwachten meer dan vijfhonderd deelnemers, zowel professionals als geïnteresseerden in staalbouw, op donderdag 8 november in De Montil in Affligem.” 

“Dit tweejaarlijks gebeuren is een unieke gelegenheid voor deelnemers om hun technische kennis over staal bij te schaven en om zich te laten inspireren. Inspiratie opdoen kan zowel tijdens de lezingen, waarbij tal van sprekers boeiende projecten in staal voorstellen, tijdens de uitreiking van de Staalbouwwedstrijd, waar de beste nationale en internationale staalbouwprojecten meedingen naar een prijs”, vertelt Koen Michielsen van Infosteel. “Bovendien ontmoet je op de Staalbouwdag de belangrijkste actoren uit de sector en kan je op de StaalExpo de nieuwste producten ontdekken.”

Staalbouwdag
Op de StaalExpo kunnen bezoekers de nieuwste producten ontdekken. 

Talrijke lezingen
Tijdens het lezingenprogramma in de voormiddag staan zowel architectuur als techniek op de agenda, verspreid over meerdere conferentiezalen. De sessies focussen zich op het ontwerpen van structuren, architectuur met staal en op staalbouwtechnologie. Tijdens de pauzes krijgen de aanwezigen op de StaalbouwExpo de mogelijkheid kennis en ervaring te delen met andere deelnemers en de nieuwste producten en/of het volledige gamma te ontdekken bij de exposanten. Zowel gerenommeerde bedrijven uit de sector als nieuwe spelers op de markt tekenen present. In de namiddag worden enkele inspirerende bouwprojecten in staal voorgesteld. 

Deze editie komt het wereldvermaarde bureau COBE architects uit Denemarken haar visie op architectuur en staal toelichten.

Staalbouwdag
De Staalbouwdag wordt feestelijk afgesloten met de uitreiking van de prijzen voor de Staalbouwwedstrijd 2018. 

Prijsuitreiking
De Staalbouwdag wordt feestelijk afgesloten met de uitreiking van de prijzen voor de Staalbouwwedstrijd 2018, voorafgegaan door een uitgebreide voorstelling van de projecten. Er vallen prijzen te winnen in zes categorieën: utiliteitsbouw, residentiële gebouwen, karakteristieke elementen in staal, burgerlijke bouwkunde, internationale projecten en industriebouw. Er namen 117 projecten deel aan deze editie. Een professionele jury selecteerde 24 genomineerden.  “Tal van infrastructuurprojecten dingen naast de categorie ‘Infrastructuur’ (met Belgische projecten) ook mee naar een prijs in de categorie ‘Internationale projecten’. Dat bewijst nogmaals de toonaangevende internationale positie van de Belgische ontwerpers en bedrijven”, aldus Koen Michielsen. Tijdens de Staalbouwdag krijgen de bezoekers de mogelijkheid om te stemmen op hun voorkeursproject. Dat resulteert op het einde van de dag in de Publieksprijs.      

Staalbouwdag
De Staalbouwdag is een mooie gelegenheid om de belangrijkste actoren uit de sector te ontmoeten. 


De Staalbouwdag 2018, georganiseerd door Infosteel, richt zich tot opdrachtgevers, architecten, studiebureaus, staalbouwers, toeleveranciers, staalhandel, overheden, onderwijs… en vindt plaats op donderdag 8 november in De Montil in Affligem van 9 tot 18.30 uur. Deelname is gratis na voorafgaandelijk inschrijven op de website van Infosteel. 

Tekst | Infosteel  Beeld | Imke Bogaerts 

GROND/WEG/WATERBOUW partners

GemeenschapscentrumG&D Construct