Verzinken
00:55
19-10-2018

Startsein voor Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2019

Schrijf uw project in!
Wij nodigen u van harte uit om uw project in te schrijven voor de BTTV Trofee 2019. Met deze wedstrijd wil Zinkinfo Benelux een staalkaart aan toepassingen van thermisch verzinken tonen. Thermisch verzinken biedt designers én hun klanten heel wat voordelen. Vooral de lange levensduur en onderhoudsvriendelijkheid zijn belangrijke troeven van dit conserveringssysteem. Bovendien waarderen ontwerpers het mooie verouderingsproces van thermisch verzinkt staal, dat met de jaren eigenlijk alleen maar mooier wordt. De uiterste inschrijfdatum voor de wedstrijd is 21/12/2018.

Drie categorieën
Naar aanleiding van ZEKER ZINK maakt de BTTV Trofee vanaf deze editie een onderscheid tussen drie categorieën:
–          Functioneel verzinken:
De keuze voor discontinu thermisch verzinken werd vrijwel uitsluitend ingegeven door de functionele kwaliteiten van de thermische zinklaag. Levensduur door optimale corrosiewering en onderhoudsvrij karakter van het thermisch verzinken gaf de doorslag.
–          Esthetisch verzinken:
Naast de functionele eisen waren er ook esthetische verwachtingen/eisen waaraan het thermisch verzinkte staal diende te voldoen.
–          Duplex
Verzinken + coaten
De jury reikt daarnaast over de 3 categorieën heen, een prijs Circulair Bouwen uit voor een project waarin de principes van circulair bouwen zo consequent mogelijk werden toegepast.
Boek BTTV
Zinkinfo Benelux zal een boek uitgeven waarin alle projecten die aan de Trofee deelnemen zullen worden opgenomen. Op die manier ontstaat een mooi naslagwerk dat voor alle betrokkenen als een marketingtool kan worden gebruikt. Dit boek zal op een grote oplage worden gedrukt en ruim worden verspreid onder opdrachtgevers, architecten, studiebureaus, staalbouwers en aannemers.

Jury
Een onafhankelijke jury selecteert de genomineerden en de laureaten en kent de prijzen toe.
Voor meer gedetailleerde informatie omtrent deelnemingsvoorwaarden, jurering, mediacampagne e.d. verwijzen we naar onze website.

GROND/WEG/WATERBOUW partners

Sweco BelgiumUitzonderlijk vervoer