Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
State of the art terminal met duurzaamheidsambities
Al het staal dat door ASK Romein verwerkt werd in de constructie, werd thermisch verzinkt.

State of the art terminal met duurzaamheidsambities

Voor het Nederlandse tankopslagbedrijf STANDIC realiseerde ASK Romein in de Antwerpse haven de staalwerken van een nieuwe chemie-opslagterminal aan het vijfde Havendok in Port of Antwerp. Met de nieuwe terminal van 95.000 m² (en met een potentiële totale opslagcapaciteit van bijna 230.000 m²), verdubbelt het Nederlandse tankopslagbedrijf zijn capaciteit en werkt het mee aan de multimodale bereikbaarheid.

Voor het Nederlandse tankopslagbedrijf STANDIC realiseerde ASK Romein in de Antwerpse haven de staalwerken van een nieuwe chemie-opslagterminal aan het vijfde Havendok in Port of Antwerp.

1.112 ton thermisch verzinkt staal

Het project is goed voor in totaal 1.112 ton staal en is volledig duurzaam gebouwd. De nieuwe terminal is een uitvoerig geautomatiseerde state of the art opslagplaats geworden, aangepast aan de specifieke wensen van de klant.

Gunstige ligging

Net als bij de terminal in Nederland ligt de focus op de distributie van chemieproducten en chemische nichemarkten. Naast de bereikbaarheid over water voor zowel binnen- als zeevaart, is de ligging ook gunstig voor vervoer over het spoor. Het feit dat het zo multimodaal te bereiken is, maakt dat de komst van de terminal op deze locatie een zeer belangrijke stap vormt voor de duurzame distributie van chemicaliën, meteen ook één van de speerpunten in het ondernemingsplan van Port of Antwerp.

Met de nieuwe terminal van 95.000 m² (en met een potentiële totale opslagcapaciteit van bijna 230.000 m²), verdubbelt het Nederlandse tankopslagbedrijf zijn capaciteit.

Thermisch verzinken en duurzaam bouwen

Al het staal dat door ASK Romein verwerkt werd in de constructie, werd thermisch verzinkt. Het gaat dan over de staalconstructie, de piperacks, de loopbordessen, de trappen, de kooiladders en de hekwerken. Enkel de roosters werden in kunststof uitgevoerd. Het project werd geheel in thermisch verzinkt staal uitgevoerd in het kader van sustainability.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details