Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Steinzeug-Keramo zet in op gresputten en op renovatie van putten ter ondersteuning van uw compleet assetmanagement
Voor de vloeizone, de bermplaten en de wanden van courante putten biedt het DURA.Port systeem van Steinzeug-Keramo een passende en duurzame oplossing om riolen te herstellen zonder breken.

Steinzeug-Keramo zet in op gresputten en op renovatie van putten ter ondersteuning van uw compleet assetmanagement

Binnen de Wienerberger group focust de afdeling Piping Solutions zich op de leidingenmarkt voor zowel de gebouwen- als de infrasector. Met Steinzeug-Keramo en Pipelife kan de infratak teren op twee gerenommeerde spelers die respectievelijk gespecialiseerd zijn in kunststof- en gres-producten. “Steinzeug-Keramo zet vandaag zeer sterk in op put- en algemene rioolrenovatie, met gres als uiterst geschikt, duurzaam en circulair materiaal”, vertelt Nico De Broyer, commercieel directeur Steinzeug-Keramo en Pipelife.

Toezichtputten uit gres

Inspectieputten moeten net zoals elk ander onderdeel in een afvalwatersysteem aan steeds strenger wordende eisen voldoen. Door een steeds betere afkoppeling, is afvalwater vandaag de dag veel agressiever dan enkele jaren geleden. Betrouwbare rioleringssystemen moeten dan ook over de gehele lengte zo corrosiebestendig en ondoorlaatbaar mogelijk zijn. Nico De Broyer: “Dit legt zeer veel druk op het assetmanagement van besturen en rioolbeheerders, die op zoek zijn naar een duurzamere oplossing. Steinzeug-Keramo biedt die oplossing voor een pro-actief assetmanagement met toezichtputten uit gres: namelijk van in het begin voor een degelijke en betrouwbare oplossing kiezen. Gres toezichtputten zijn bijzonder resistent en hebben een levensduur die gemakkelijk 5 keer langer is dan de levensduur van de meer traditionele toezichtputten bij agressief afvalwater. Onze inspectieputten vormen, binnen het ruimte KERA-gamma, de perfecte aanvulling op de hoogwaardige systeemoplossingen van Steinzeug-Keramo.” 

Steinzeug-Keramo biedt die oplossing voor een pro-actief assetmanagement met toezichtputten uit gres.

Renovatie van betonputten en gemetste putten

Naast eigen nieuwe toezichtputten uit gres mikt Steinzeug-Keramo ook op de renovatiemarkt. Als de rioolbuizen in een oud rioolstelsel aan vernieuwing toe zijn, geldt dat vaak ook voor de putten en de constructies die er deel van uitmaken. Betonputten en gemetste putten die schade ­vertonen kunnen hun functie niet langer naar behoren vervullen en moeten worden hersteld. Voor de vloeizone, de bermplaten en de wanden van courante putten biedt het DURA.Port systeem van Steinzeug-Keramo een passende en duurzame oplossing om riolen te herstellen zonder breken. Inlaten worden met behulp van standaard renovatietechnieken op elk punt van de put vakkundig geïntegreerd en complexe schaalprofielen worden direct ter plaatse aangepast. Door zijn modulariteit en levensduur is DURA.Port daarom uitermate geschikt voor het optimaliseren van het reactief assetmanagement.

Voor de renovatie van ronde putten gebruikt Steinzeug-Keramo een methode die al heel lang in de tunnelbouw wordt toegepast. Bij de segmentale bouwwijze worden de opzetstukken met driedelige elementen bekleed. Door de aard van het materiaal zijn dunne wanden mogelijk, die het bijzonder voordeel bieden, dat een maximum aan vrije ruimte blijft behouden. Met de DURA.Port bodemplaat is er ook een corrosiebestendige en slijtvaste oplossing  voor de renovatie van een bodem, die met klinkers of beton werd uitgevoerd. “Op die manier zorgen we opnieuw voor een resistente put, terwijl de riolering gewoon in dienst kan blijven”, besluit Nico De Broyer.

Circulair en duurzaam materiaal

Naast het feit dat gresbuizen de meest performante rioolbuizen zijn met de langst bewezen levensduur, beantwoorden zij ook het best aan de circulaire uitdagingen waar de sector vandaag voor staat. En dit zowel tijdens de productie als het hergebruik en de mogelijke verwerking ervan aan het eind van de levensduur. De basisgrondstoffen voor gres zijn klei, water en chamotte: drie materialen die hun oorsprong in de natuur vinden en – doordat klei onbeperkt voorradig is en dus ook voor toekomstige generaties meer dan beschikbaar zal zijn – een duurzame oplossing bieden. Nico De Broyer: “Gres is bijvoorbeeld bijzonder goed bestand tegen zure afvalwaterstromen. Gres is dus niet alleen circulair op het vlak van grondstoffen, maar ook zeer duurzaam naar levensduur toe. Sinds regen- en huishoudelijk afvalwater gescheiden zijn, worden afvalwaterleidingen blootgesteld aan veel minder verdund afvalwater en daardoor veel sterker chemisch verzuurd. De keuze voor een extreem duurzaam product, zoals gres, is dus relevanter dan ooit.”

DURA.Port, het systeem van Steinzeug-Keramo voor het renoveren van betonputten, van bovenuit bekeken.

Wienerberger Piping Solutions

De Wienerberger Piping Solutions divisie biedt een breed gamma aan producten voor zowel de gebouwen- als de infrasector. Denk bijvoorbeeld aan innovatieve systeemoplossingen voor gebouwinstallaties, drinkwatervoorziening en irrigatiesystemen. En ook systemen voor drainage, energievoorziening en afvalwater- of regenwaterbeheer behoren tot de expertise. Nico De Broyer: “Terwijl Pipelife op het vlak van infra kunststofoplossingen aanreikt voor rioleringssystemen, regenwatermanagement, drinkwatertoepassingen, kabelbescherming en gasleidingsystemen, profileert Steinzeug-Keramo zich al jaar en dag als betrouwbare producent van rioleringsoplossingen in gres. Steinzeug-Keramo produceert al decennialang een betrouwbaar circulair product dat beantwoordt aan de specifieke noden van de markt. Onze systeemoplossingen voldoen aan de strengste eisen inzake milieuverantwoordelijkheid, duurzaamheid en gebruiksduur. Zo zijn de winning van natuurlijke grondstoffen en de efficiënte verwerking ervan in geavanceerde productie-installaties een absolute prioriteit voor ons. En verder zijn ook de vakkundige montage en de meer dan honderd jaar bestaande levensduur grote troeven op het vlak van duurzaamheid.”      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details