Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Nieuws

Sterk genoeg?

macben-sensors-kopieren

20 juli 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

BAG-MacBen helpt de bouwwereld al meer dan een kwarteeuw in de verkoop en onderhoud van testmachines en testapparatuur. En dat op een toonaangevende manier. Zowel voor vers, jong als oud beton, funderingen, asfalt, bodems en andere materialen die druk moeten weerstaan beantwoordt BAG-MacBen steeds de vraag: sterk genoeg?

De naam Macben staat al verschillende decennia voor betrouwbare drukbanken, betaalbare kubusmallen en ander laboratoriumapparatuur. Vorig jaar werd BAG toegevoegd aan het bedrijf. BAG komt van het ingenieurskantoor Betonadvies Gijko dat gekend is voor zijn klantgerichte begeleiding bij kwaliteitsproblemen. Vanaf nu is de nieuwe naam dan ook BAG-MacBen.

BAG-MacBen wil het bedrijf zijn voor de slimme ingenieur met onder andere eigen onderzoekslaboratoria en een opleidingscentrum gecombineerd met een ISO17025 erkend kalibratielaboratorium voor weegschalen en drukproeftoestellen zoals bijvoorbeeld voor plaatproeven, geïntegreerde load cells, hechtsterkteproeven, enzoverder. “Onze ingenieurs werken samen met verschillende buitenlandse partners bij de ontwikkeling van revolutionaire technieken”, klinkt het enthousiast. Het concept Smart Concrete is bijvoorbeeld ontwikkeld door het Canadese Giatec Scientific en biedt een modern antwoord op de vraag ‘sterk genoeg?’ in de betonwereld.

Van zodra de logger wordt vastgezet op de wapening met twee metaaldraden start de temperatuurmeting via zijn draadsonde.

 

Maturiteitsmeting via SmartRock

De SmartRock is een unieke waterdichte logger, gekoppeld via een draad aan een temperatuursonde die samen worden ingestort in vers beton. Van zodra de logger wordt vastgezet op de wapening met twee metaaldraden start de temperatuurmeting via zijn draadsonde. Zo volg je betonstort per betonstort de sterkteontwikkeling eenvoudig op en kan je steeds op de best economische tijd veilig ontkisten.

Monitoren met CorroDec 2G

CorroDec 2G is een Duits waarschuwingssysteem, dat het risico op corrosie in het beton detecteert voordat de wapening wordt aangetast. De sensor werkt zonder batterijen (RFID), draadloos, met een lange levensduur en integreerbaar in ‘the cloud’. De sensor vertelt de temperatuur van het beton en de status van corrosie (ja of nee).     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details