Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Sterk staaltje beton voor funderingen bruggen over Albertkanaal

Sterk staaltje beton voor funderingen bruggen over Albertkanaal

Geen bruggen zonder funderingen. Voor de bouw van de zeven nieuwe bruggen over het Albertkanaal levert Inter-Beton zo’n 23.000 m2 beton,, gespreid over anderhalf jaar. In Eigenbilzen, Zutendaal, Stokrooie, Kwaadmechelen, Eindhout, Geel-Stelen en Herentals steunen de stalen boogbruggen op betonnen funderingen. 

“Het eisenpakket voor de betonsamenstelling was omvangrijk”, vertelt Patrick Weckx, projectleider bij Inter-Beton. “Voor de bouw van de funderingen en pijlers zijn zo’n tien verschillende betonsamenstellingen per brug gespecifieerd. Deze eisen beperkten zich niet tot het alledaagse maar vormden een ware betontechnologische uitdaging, een kolfje naar de hand van onze Inter-Betoncentrales. Inter-Beton biedt immers oplossingen op maat.” 

Mengsels met meerwaarde
Voor het onderwatergedeelte van de funderingen zet Inter-Beton Hydromix in, een gesloten colloïdaal beton. Hydromix is een duurzaam beton, gemakkelijk te verpompen of met de kubel te plaatsen. Het mengsel heeft een uitzonderlijke cohesie zodat het niet gaat ontmengen tijdens het storten onder water. Het kan ook gemakkelijk bij lage temperaturen geplaatst worden. Hydromix is een mengsel dat op maat wordt ontwikkeld voor elke specifieke toepassing. Hillmix® is een ander speciaal beton dat op dit project wordt toegepast. 

Hillmix® is een beton om sterke hellingen (zelfs tot 45°) op een eenvoudige manier te betonneren. Bij het trillen van Hillmix® heeft deze schijnbaar een normale vloeibaarheid (S3), maar wanneer men de trilnaald uit het beton haalt, wordt het stug (S2) en blijft het beton op zijn plaats liggen. 

Voor het zichtbeton van de pijlers wordt Viewmix ingezet. Dit product met een uitgekiende betonsamentelling met bestanddelen van hoge kwaliteit heeft een zeer goede verwerkbaarheid en een constant resultaat. Door het gebruik van wit cement in de samenstelling worden goed zichtbare esthetische oppervlakken bereikt. 

Breed netwerk
De zeven Limburgse werven worden bevoorraad vanuit de verschillende Limburgse vestigingen van Inter-Beton. Het bedrijf beschikt over een landelijk verspreid netwerk dat kan instaan voor constante kwaliteitsproducten.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details