Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Sweco sluit overeenkomst met VENAC
Van links naar rechts: Peter Vanhoegaerden (Division Director Buildings, Sweco Belgium), Vicky De Bollen (Director Finance, Facility & Legal, Sweco Belgium), Erwin Malcorps (Managing Director, Sweco Belgium), Fernand Vandervorst (Director Public Relations, VENAC), Tom Vandervorst (Bestuurder VENAC), Ariane Segers (Director Contracts & IT, VENAC) en Mark Vandervorst (Shareholder VENAC).

Sweco sluit overeenkomst met VENAC

Ingenieursbureau Sweco heeft een Share Purchase Agreement met VENAC afgesloten. Dit bureau is koploper op het vlak van akoestische studies voor de Belgische en Luxemburgse bouwmarkt. Door samen te gaan beschikken we over een uitzonderlijk breed serviceaanbod voor geïntegreerde bouwprojecten.

Erwin Malcorps, Managing Director van Sweco Belgium, verklaart: “Ik ben erg verheugd om de akoestische ingenieurs van VENAC te verwelkomen. Hun expertise in alle facetten rond akoestiek en trillingen is momenteel erg gegeerd in de markt en speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van duurzame bouwprojecten. Samen zullen we één van de weinige ingenieursbureaus op de Belgische en Luxemburgse markt zijn die complexe geïntegreerde projecten in alle disciplines kunnen aanbieden. Door onze unieke combinatie van duurzame bouwtechnieken én akoestische diensten ontzorgen we nog meer de bouwheer en architectenbureaus. Zo komen we tegemoet aan de toegenomen comforteisen en de sterk stijgende vraag naar een ruime servicewaaier voor geïntegreerde bouwprojecten, voornamelijk op vlak van comforteisen.” 

Studiebureau VENAC (Vibrations Engineering & Acoustics Consulting) werd in 1985 door Fernand Vandervorst opgericht. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot een gevestigde waarde voor de akoestische studie en het ontwerp van o.a. woningen, appartementen, kantoren, culturele gebouwen en industriële sites. Het telt 5 experten die gespecialiseerd zijn in bouwakoestiek, zaalakoestiek, geluidsniveaus van technische installaties, milieu-akoestiek en het beheersen van trillingen.

Tom Vandervorst, bestuurder van VENAC, getuigt: “Wij zijn trots op onze unieke positie in de bouwwereld met onze pragmatische aanpak en realistische, uitvoerbare oplossingen. Ik ben ervan overtuigd dat we die vertrouwde lijn kunnen doortrekken bij Sweco. Onze doorgedreven akoestische expertise vormt tevens een perfect sluitstuk op de ‘Transforming Society Together’ visie, want in onze drukke maatschappij zorgt het tegengaan van geluidshinder voor minder stress en een gezondere omgeving bij eenieder van ons. Intelligent bouwen met lichte duurzame materialen gaat daarbij hand in hand met het toenemend belang voor een goed akoestisch klimaat.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details