Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Tech-scaleup Smartyard schudt bouwsector wakker tijdens online event ‘Innoveren in den Bouw’.

Tech-scaleup Smartyard schudt bouwsector wakker tijdens online event ‘Innoveren in den Bouw’.

“De bouw dreigt in deze extreem veranderende wereld net zoals de dinosauriërs uit te sterven als de sector niet snel voluit de innovatieve kaart trekt. Gelukkig zijn er enkele pioniers die het voortouw nemen en ecosystemen bouwen om niet eindeloos achterop te geraken. Daarnaast kan men veel leren van de manier waarop andere sectoren zichzelf digitaal hebben heruitgevonden”. Dit waren gisteren de hoofdconclusies tijdens de online editie van ‘Innoveren in den Bouw, georganiseerd door Smartyard, het intelligent digitaal platform voor de huur en verhuur van machines en werfmaterieel.

Meer dan 170 professionals uit de bouwsector tekenden gisteren via Zoom present voor de online editie van Smartyards “Innoveren in den Bouw”. De deelnemers werden getrakteerd op 3 inspirerende keynotes van Koenraad Belsack en Nele Van Damme (Upgrade Estate), Peter Bertels (Besix) en Rik Vera (Nexxworks), gevolgd door een pittige paneldiscussie. Het centrale thema van de avond: ‘hoe innovatie meer dan ooit nodig is om de bouwsector te ondersteunen bij het overwinnen van de COVID-19-crisis’.

“De afgelopen periode was het perfecte moment om na te denken over hoe zichzelf heruit te vinden. Ik daag bedrijven uit om een nieuwe KPI te introduceren: de Net Curiosity Score” – Rik Vera

3 boeiende keynotes gevolgd door een pittige paneldiscussie

Nele Van Damme en Koenraad Belsack, co-CEO’s van Upgrade Estate, gaven aan dat hun bedrijf nooit écht stilstond tijdens de COVID-19-crisis. Doordat ze reeds voor de crisis erg inzetten op innovatieve oplossingen en digitale ondersteuning konden ze makkelijk bijsturen. Zo bleven potentiële huurders ook tijdens de lockdown appartementen en studentenkoten bezichtigen, maar dan via een virtueel bezoek. En de ‘medeMerkers’ van Upgrade Estate profiteren door de Upgrade Academy van de nieuwste digitale inzichten.

“The next big thing will be a lot of small things. De bouwsector is een primitieve sector met nog enorm veel laaghangend fruit.” – Nele Van Damme

Peter Bertels, Senior Manager Creativity & Digital Enabling bij BESIX, legde uit hoe ze bij BESIX kijken naar de toekomst van de bouw door een voortrekker te zijn via “Open Innovatie” en dus slimme samenwerkingen met partners. Een voorbeeld hiervan is het Start-Up Accelerator-programma. Want als je samen gaat, kan je verder geraken, zeker in deze tijden, aldus Bertels.

Rik Vera, internationaal keynote speaker, deelde zijn visie over hoe de bouw zich het best kan wapenen tegen gebeurtenissen als de COVID-19-crisis in een snel bewegende wereld. Ook gaf hij aan hoe een vooruitstrevende focus op digitalisering waarbij de klant centraal staat, ertoe kan bijdragen zichzelf heruit te vinden. “Connect to many and engage individuals” is hierbij zijn credo. Daarnaast biedt de nabije toekomst enorme opportuniteiten voor de bouw, met hete hangijzers als mobiliteit, duurzaamheid en verstedelijking. Door in te zetten op ecosystemen kan de bouw zich wapenen voor de toekomst.

“Bij alles wat je doet, maak het een feestje -FEAST- voor de klant: Fast, Easy, Accessible, Simple en Tempting” – Rik Vera

Innoveren in den Bouw, door de sector, voor de sector

Met de evenementenreeks/contentprogramma ‘Innoveren in den Bouw’ wil Smartyard de bouwsector inspireren en sensibiliseren rond innovatie in de breedste zin van het woord en zo bijdragen aan het wegwerken van de digitale achterstand die de sector de laatste jaren heeft opgelopen ten opzichte van andere sectoren.

“Meer dan ooit is het voor de bouwsector belangrijk om de handen in elkaar te slaan, samen na te denken en actie te ondernemen. Wij willen met Smartyard alvast een katalysator en connector zijn.” – Yannick Renier, CEO van Smartyard

Dit doet de tech scaleup onder andere door de organisatie van gratis events en het verspreiden van praktische kennis rond innovatie via hoogkwalitatieve content (blogs, video’s, onderzoeken, etc.) voor elke bouwprofessional die zich wil informeren, verder wil verdiepen of zelf aan de slag wil gaan met innovatie in zijn of haar onderneming.

Het volgende Innoveren in den Bouw event staat gepland in september van dit jaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details