Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Techni-Mat: nieuwe vakbeurs voor infra en ruwbouw

Techni-Mat: nieuwe vakbeurs voor infra en ruwbouw

Gebaseerd op een concrete behoefte uit de bouwsector slaan InfraTech en Matexpo de handen in elkaar voor de lancering van een nieuwe vakbeurs onder de naam Techni-Mat. Het wordt een vakbeurs uitsluitend voor professionals, over technieken en materialen voor infra en ruwbouw.

Achter Techni-Mat zitten twee ervaren beursorganisatoren uit de sector: InfraTech en Matexpo. InfraTech is een toonaangevend kennisplatform voor de Nederlandse infrasector en organiseert in de oneven jaren een vakbeurs voor meer dan 20.000 infraprofessionals in Rotterdam Ahoy. Matexpo is op zijn beurt de grootste bouwmaterieelbeurs in de Benelux, waar meer dan 1.500 merken van over de hele wereld hun laatste modellen laten zien. Matexpo ontvangt tweejaarlijks meer dan 40.000 bouwprofessionals. 

Gregory Olszewski, Managing Director Matexpo: “Matexpo was al een tijdje op zoek naar diversificatie van de portefeuille beurzen en events. Met de knowhow en het team dat we vandaag in huis hebben, is het duidelijk dat de ambitie verder strekt dan de organisatie van de beurs Matexpo alleen. Daarom zochten we naar de ontwikkeling van eigen nieuwe initiatieven, al dan niet gelieerd aan de bouwsector. Maar ook een joint venture was een optie.” Gert-Jan van den Nieuwenhoff, General Manager Rotterdam Ahoy, vult aan: “Met InfraTech bedient Rotterdam Ahoy de volledige Nederlandse infra-, bouw- en installatiesector. Maar net als Matexpo zagen we door concrete belangstelling vanuit de markt een kans om onze expertise en knowhow ook op andere gebieden in te zetten.”

Techni-Mat

De plechtige ondertekening van het contract tussen InfraTech en Matexpo.

Nieuw concept
Techni-Mat is een nieuw concept voor alle spelers binnen infra en ruwbouw. De vakbeurs richt zich specifiek op aannemers uit de algemene bouw en wegenbouw, technisch directeurs, aankopers, calculatoren, studiebureaus, werf- en projectleiders, algemene directie, overheden en private opdrachtgevers. De standhouders zijn fabrikanten en exclusieve verdelers van bouwmaterialen voor infra en ruwbouw, gespecialiseerde aannemers, studiebureaus en brancheorganisaties. De focus van de vakbeurs ligt op technieken en materialen. Door gebrek aan tijd en kennis heeft de sector immers nood aan contact met aannemers, project- of werfleiders. Het wordt dus een platform voor alle oplossingen onder een dak, met directe contacten tussen fabrikanten en beslissingsnemers.

De beoogde sectoren zijn:

 • Funderingen en bouwskelet
 • Dak en gevel
 • Infra
 • Tunneltechnieken
 • Riolering en water
 • Openbare ruimte en mobiliteit
 • Energie

Op de vakbeurs komen deze sectoren aan bod, ingedeeld in zones en themapleinen. De ambitie is om minstens 100 exposanten aan te trekken en 3000 bezoekers, waaronder enkel professionals. De vakbeurs is niet toegankelijk voor particuliere bezoekers.

Praktisch
TechniMat zal voor het eerst doorgaan op 25 en 26 maart 2020 in Kortrijk Xpo. Voor een kostenefficiënte deelname en optimaal contact met de bezoeker wordt gewerkt met een all-in concept: uniforme standenbouw, meubilair en catering voor iedereen. De partners en sectororganisaties zorgen voor een aanvullend contentprogramma rond thema’s als Building Know How, funderingstechnieken, wegencongres, rioleringen, intelligente infosystemen, opleidingen en thematieken rond de publieke sector. De organisatie is in handen van Gregory Olszewski van Matexpo en Gert-Jan Van den Nieuwenhoof van InfraTech, met als beursmanagers Gregory en Saskia Vernooij. 

Techni-Mat

Na de succesvolle Matexpo Demodays lanceert Matexpo nu samen met InfraTech de vakbeurs Techni-Mat in 2020.


Vakbeurzen van Matexpo en InfraTech

 • InfraTech: 15-18 januari 2019, Ahoy Rotterdam
 • Matexpo: 11-15 september 2019, Kortrijk Xpo
 • InfraTech Duitsland: 14-16 januari 2020, Messe Essen
 • Techni-Mat: 25-26 maart 2020, Kortrijk Xpo

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details