Techni-Mat
01:41
23-11-2018

Techni-Mat | Vakbeurs voor infra en ruwbouw

Gebaseerd op een concrete behoefte uit de bouwsector slaan InfraTech en Matexpo de handen ineen voor de lancering van een nieuwe vakbeurs onder de naam Techni-Mat. Het wordt een vakbeurs uitsluitend voor professionals over technieken en materialen voor infra en ruwbouw.

Achter Techni-Mat steken twee ervaren beursorganisatoren uit de sector: InfraTech en Matexpo. InfraTech is een toonaangevend kennisplatform voor de Nederlandse infrasector en organiseert in de oneven jaren een vakbeurs voor meer dan 20.000 infraprofessionals in Rotterdam Ahoy. Matexpo van zijn kant is de grootste bouwmaterieelbeurs in de Benelux, waar meer dan 1500 merken van over de hele wereld hun laatste modellen laten zien. Matexpo ontvangt tweejaarlijks meer dan 40.000 bouwprofessionals.

Gregory Olszewski, Managing Director Matexpo: “Matexpo was al een tijdje op zoek naar diversificatie van de portefeuille beurzen en events. Met de know-how en het team dat we vandaag in huis hebben, is het duidelijk dat de ambitie verder strekt dan de organisatie van de beurs Matexpo alleen. Daarom zochten we naar de ontwikkeling van eigen nieuwe initiatieven, al dan niet gelieerd aan de bouwsector. Maar ook een joint venture was een optie.”

Gert-Jan van den Nieuwenhoff, General Manager Rotterdam Ahoy: “Met InfraTech bedient Rotterdam Ahoy de volledige Nederlandse infra-, bouw- en installatiesector. Maar net als Matexpo zagen we door concrete belangstelling vanuit de markt een kans om onze expertise en know-how ook op andere gebieden in te zetten.”

Techni-Mat

Nieuw concept
Techni-Mat is een nieuw concept voor alle spelers binnen infra en ruwbouw. De vakbeurs richt zich specifiek op aannemers uit de algemene bouw en wegenbouw, technisch directeurs, aankopers, calculatoren, studiebureaus, werf- en projectleiders, algemene directie, overheden en private opdrachtgevers. De standhouders zijn fabrikanten en exclusieve verdelers van bouwmaterialen voor infra en ruwbouw, gespecialiseerde aannemers, studiebureaus en branche organisaties. De focus van de vakbeurs ligt op technieken en materialen. Door gebrek aan tijd en kennis heeft de sector immers nood aan contact met aannemers, project- of werfleiders. Het wordt dus één platform voor alle oplossingen onder één dak met directe contacten tussen fabrikanten en beslissingsnemers.

De beoogde sectoren zijn:

  • Funderingen en bouwskelet
  • Dak en gevel
  • Infra
  • Tunneltechnieken
  • Riolering en water
  • Openbare ruimte en mobiliteit
  • Energie

Op de vakbeurs komen deze sectoren aan bod, ingedeeld in zones en met themapleinen. De ambitie is minstens 100 exposanten aan te trekken en 3000 bezoekers (enkel professionals, de vakbeurs staat niet open voor particuliere bezoekers).

Techni-Mat

Praktisch
TechniMat zal voor het eerst doorgaan op 25 en 26 maart 2020 in Kortrijk Xpo.

Voor een kosten-efficiënte deelname en optimaal contact met de bezoeker wordt gewerkt met een all-in concept: uniforme standenbouw, meubilair en catering voor iedereen. De partners en sectororganisaties zorgen voor een aanvullend contentprogramma rond thema’s als Building Know How, funderingstechnieken, wegencongres, rioleringen, intelligente infosystemen, opleidingen en thematieken rond de publieke sector.

De organisatie is in handen van Gregory Olszewski van Matexpo en Gert-Jan Van den Nieuwenhoof van InfraTech met als beursmanagers Gregory en Saskia Vernooij.

Techni-Mat


Vakbeurzen van Matexpo en InfraTech

  • InfraTech: 15-18 januari 2019, Ahoy Rotterdam
  • Matexpo: 11-15 september 2019, Kortrijk Xpo
  • InfraTech Duitsland: 16-16 januari 2020, Messe Essen

Techni-Mat: 26-26 maart 2020, Kortrijk Xpo

Tekst en beeld: Hendrik De Spiegelaere

GROND/WEG/WATERBOUW partners

ProductinformatieVlaamse Confederatie Bouw