Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Techtextil en Texprocess strijken weer neer in Frankfurt

Techtextil en Texprocess strijken weer neer in Frankfurt

Van 14 tot en met 17 mei is Frankfurt opnieuw de hotspot voor hightech textiel. De tweejaarlijkse vakbeurzen Techtextil en Texprocess werpen het licht over technisch textiel voor alle toepassingen en tonen een breed spectrum aan textieltechnologieën. 

Texprocess is een internationale toonaangevende beurs voor de verwerking van textiel en flexibele materialen, terwijl Techtextil op zijn beurt de vakbeurs bij uitstek is voor technisch textiel en ‘non-wovens’. Met ‘space for innovation’ als baseline en het trendthema ‘Urban Living – City of the Future’ werpt de internationale vakbeurs deze editie een blik in de toekomst en onderzoekt het onder andere welke invloed technisch textiel voortaan op het stadsleven zal hebben. “Om de twee jaar weerspiegelt Techtextil de diversiteit aan toepassingen van textiele materialen uit de architectuur, automobielbranche, geneeskunde, modebranche, persoonsbeveiliging,… Op zoek naar lichte, robuuste en duurzame materialen komen tijdens Techtextil toonaangevende experts uit de meest uiteenlopende branches bij elkaar”, aldus Olaf Schmidt, Vice President Textiles and Textile Technologies van organisator Messe Frankfurt. 

Texprocess

Michael Jänecke, director brand management technical textiles & textile processing.


Aanbod groeit
Techtextil toont dat er een duidelijke groei merkbaar is bij aanbieders van zowel technologieën als vezels en garens. Ook aanbieders van weefsels, gecoat textiel en textiel voor functionele kleding zullen op de beurs sterk vertegenwoordigd zijn. Alle toepassingsgebieden van textiele materialen komen uitgebreid aan bod. Vooral vertegenwoordigers uit de industrie, architectuur, bouw, mode- en kledingbranche, auto-industrie, lucht- en ruimtevaart, geneeskunde, sport en risicobescherming vinden in 2019 een nog uitgebreider aanbod dan voorheen.

Carbonbeton & ‘smart heating’
Ook de bouwsector komt op Techtextil ruim aan bod, van carbonbeton tot membraanstructuren. In 2017 behoorde Buildtech, een van de vele segmenten op Techtextil, nog tot de drukst bezochte application areas van de beurs. “In de bouwsector beweegt er momenteel heel veel”, vertelt Michael Jänecke, Director Brand Management Technical Textiles & Textile Processing. “Carbonbeton heeft intussen zijn plaats in de bouwsector als alternatief voor staal. Als we deze technologie al in de jaren 70 hadden gekend, dan had Duitsland nu veel minder last van grote schade aan bijvoorbeeld bruggen. Naast carbonbeton zijn ook membraanstructuren een topic op Techtextil, alsook smart heating-technologieën in textiel voor extreme weersomstandigheden.”

Duurzaamheid
Een van de centrale thema’s van de aankomende Techtextil en Texprocess is duurzaamheid. Voor het eerst worden op beide beurzen de duurzaamheidsinspanningen van de exposanten gepresenteerd. De Techtextil & Texprocess Innovation Awards onderscheiden duurzame textiele innovaties en verwerkingsideeën. Met het Techtextil Forum biedt de vakbeurs op de vier beursdagen overigens een volledig nieuw format bestaande uit lezingen, discussies en een interactief aanbod. Het forum is voor alle deelnemers van Techtextil gratis toegankelijk.

Texprocess

Van 14 tot en met 17 mei is Frankfurt opnieuw de hotspot voor hightech textiel tijdens Texprocess en Techtextil


Textile Structures for 
New Building 2019
Reeds voor de 15e keer bekroont Techtextil ook het werk van studenten en jonge professionals binnen de wedstrijd Textile Structures for New Building 2019. De wedstrijd wordt ondersteund door het internationale netwerk TensiNet, het Institut für Leichtbau Entwerfen und Konstruieren (ILEK) van de universiteit Stuttgart en Architonic. De prijsuitreikingen vinden tijdens Techtextil plaats. Alle bekroonde werken en ideeën zullen in speciale tentoonstellingen worden gepresenteerd.

Bijna volgeboekt
Techtextil 2017 telde meer dan 33.670 bezoekers uit 104 landen en 1.477 exposanten uit 55 landen. Daarnaast bezochten 7.091 bezoekers van Texprocess ook Techtextil. Beide beurzen heetten in totaal 1.789 exposanten uit 66 landen en meer dan 47.500 bezoekers uit 114 landen welkom. Enkele maanden voor de volgende editie is Techtextil bijna volgeboekt en wordt het boekingsniveau van de voorgaande editie overtroffen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details