Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Telenet Baloise Lions en Renotec slaan de handen in elkaar

Telenet Baloise Lions en Renotec slaan de handen in elkaar

Renotec is niet meer het bedrijf dat het gisteren was. Onze constante maar gezonde groei, financiële stabiliteit, knowhow en kennis hebben ons in staat gesteld vooruitgang te boeken. We zijn hiermee een belangrijke speler geworden in onze niche. En we blijven ambitieus. De bekendheid van ons merk is daarom nu bijzonder belangrijk. In 2019 hebben we veel nadruk gelegd op onze employer branding. In 2020 wilden we deze strategie voortzetten. Daarom zochten we een sport en een team om te sponsoren. Vooral een team dat bij ons past. Deze partner vonden we in het veldrijden met het Telenet Baloise Lions team.

Waarom is dit team voor ons de perfecte match? Er zijn minstens 3 overeenkomsten tussen cyclocross en Renotec. Roeland Fraussen, afgevaardigd bestuurder van Renotec, legt het ons uit: “Allereerst is het voor Renotec essentieel om jonge mensen een kans te geven. Bij het zoeken naar een team om te sponsoren, hebben we rekening gehouden met wat ze aanboden op het gebied van jeugdwerking. Na een eerste ontmoeting met Sven Nys en het Telenet Baloise Lions team waren we overtuigd … Het is dit project dat we wilden steunen.

Geef jonge mensen een kans

Bij Renotec bieden we jongeren een maximum aan kansen. Onze Assistent Projectleiders krijgen een volledige opleiding wanneer ze bij Renotec beginnen. Daarnaast hebben we in 2019 de Renotec Junior Board opgericht. En voor onze jonge arbeiders hebben we het ‘vakman in opleiding’ programma. Deze passie voor de jeugd vonden we terug bij Sven Nys. De ondersteuning en intensieve ondersteuning van jongeren beperkt zich niet tot de cyclocrossploeg. We waren ook onder de indruk van het Sven Nys Cycling Center. De Sven Nys Academy heeft als doel om het plezier van het veldrijden op zoveel mogelijk kinderen over te brengen. De Academy laat deze kinderen de kunst van het veldrijden ontdekken en op een leuke manier hun prestaties verbeteren. Als bonus leren kinderen tijdens de training om veilig in het verkeer te integreren.

Ook Sven Nys zelf voelde meteen deze klik met Renotec: “We zijn verheugd met dit nieuwe partnership met Renotec. We voelen grote gelijkenissen in het DNA van Renotec en de Telenet Baloise Lions. De piramidestructuur die wij opbouwen met de Sven Nys Academy en de AA Drink Young Lions vinden we ook bij de jongeren‐en opleidingswerking van Renotec terug.”

Vlaams erfgoed

Dan is er natuurlijk de sport zelf. Cyclocross is een sport die voor iedereen toegankelijk is. Het is erg populair in België. Er zijn amateurteams, jeugdteams, vrouwen die volop (!) hun plek in de spotlight verdienen,… Deze sport maakt deel uit van ons Vlaams erfgoed. En dit is dan ook een gemeenschappelijk punt tussen cyclocross en Renotec. Voegt Roeland er lachend aan toe.

Safety first

“Veiligheid is ons derde gemeenschappelijke punt”, legt Roeland uit. “Veiligheid staat voorop bij een bouwbedrijf als Renotec! We zijn gewend te zeggen: “we doen het veilig of we doen het niet!”. Deze veiligheidscultuur is diep geworteld in onze mentaliteit. Het is bovendien een van onze kernwaarden. Daarom moesten we een partner zoeken die deze mening deelt. En dat is zeker het geval: onze visies passen perfect bij elkaar. “

“Ook het belang dat we allebei hechten aan innovatie kenmerkt ons beiden. Wij waren alvast onder de indruk van wat Renotec ons heeft laten zien op hun werven. Nu is het aan ons om te laten zien wat wij in onze mars hebben in het veld.” voegt Sven Nys toe.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details