Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
The European Water Association kent haar tweejaarlijkse ‘Dunbar Medal’ toe aan Professor Emeritus Jean Berlamont

The European Water Association kent haar tweejaarlijkse ‘Dunbar Medal’ toe aan Professor Emeritus Jean Berlamont

Professor Jean Berlamont is geboren in Brugge en woonachtig in Leuven. Hij voltooide zijn studies als burgelijk bouwkundig ingenieur aan de universiteit van Gent in 1969, waar hij ook zijn doctoraat in de ingenieurswetenschappen behaalde in 1975. In 1982 werd hij aangesteld als gewoon hoogleraar aan de KU Leuven, waar hij ook decaan was van de Faculteit Ingenieurswetenschappen van 1993 tot 1999. Sinds 1 oktober 2012 is hij professor emeritus.

EWA – de European Water Association is een belangrijke onafhankelijke en non-profit Europese organisatie welke de volledige watercyclus behandelt met leden-organisaties in bijna elke Europese lidstaat. Als NGO vertegenwoordigt EWA een uitgebreid netwerk van water professionals en specialisten. Het vormt een Europees forum voor de discussie over de belangrijke technische en strategische waterthema’s en draagt daardoor bij aan de vorming van een Europese waterpolitiek. Voor België is VLARIO als lid opgenomen.

De Dunbar Medal wordt tweejaarlijks toegekend aan een persoon met een uitzonderlijke bijdrage in technische kennis en visie rond water, afvalwater en waterzuivering. Sinds de start in 1975 is de winnaar voor het eerst een Belg : Professor Jean Berlamont.

Drie criteria werden in rekening gebracht:

  • wetenschappelijke bijdragen
  • professionele activiteiten
  • internationale samenwerking en activiteiten

 

Jean Berlamont heeft een sterk profiel voor elk van deze drie criteria. Zijn onderzoek was gericht op de dagelijkse praktijk, gedreven door sociale problematiek en technische uitdagingen. Tevens is hij de oprichter van de Afdeling Hydraulica aan de KU Leuven en ook van de laboratoria voor hydraulica aan UMSS in Bolivië en aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Hij was tevens visiting professor aan talrijke buitenlandse universiteiten en associate editor bij diverse tijdschriften, zoals the ASCE Journal of Hydraulic Engineering.

Professioneel leverde hij een uitzonderlijke bijdrage aan de uitdagingen inzake waterbeheer en waterbouwkunde. Zo is hij onder meer de grondlegger van het Code van Goede Praktijk voor het ontwerp van rioleringstelsels in Vlaanderen. Hij stond ook mee aan de wieg van VLARIO – het overlegplatform en kenniscentrum van en voor de rioleringswereld.

Deze Dunbar Medal zal aan Professor Jean Berlamont overhandigd worden tijdens de EWA Brussels Conference op 4 november 2019 om 17:00 uur in Vertegenwoordiging van Noordrijn-Westphalen , Montyerstraat 47 in Brussel

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details