Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Tijdens Geo Week 2023 lanceert XenomatiX een nieuwe versie van de Road LiDAR die twee rijstroken tegelijk opmeet.

Tijdens Geo Week 2023 lanceert XenomatiX een nieuwe versie van de Road LiDAR die twee rijstroken tegelijk opmeet.

XenomatiX kondigt de nieuwe Dual Lane aan, de nieuwste versie van zijn Road LiDAR, XenoTrack, tijdens de 2023-editie van GeoWeek op 13-15 februari in Denver. GeoWeek isgekozen als toonaangevend evenement voor de geospatiale, 3D- en mapping wereld.

XenomatiX, een echt solid-state lidar-bedrijf dat gespecialiseerd is in oplossingen voor het beheer van wegactiva op basis van digitale ‘twins’ van de wegen, heeft een stap gezet in het vereenvoudigen van 3D-wegmetingen door de introductie van het Single en Dual Lane lidar-systeem,  oplossingen  om wegbeheerders te begeleiden bij de besluitvorming over wegenwerken en wegenonderhoud.

De nieuwe Dual Lane lidar is ontworpen om twee aangrenzende rijstroken in één keer op te meten. Terwijl het voertuig in één rijstrook rijdt, meet het systeem tegelijkertijd de toestand van het wegdek van die rijstrook en de naastgelegen rijstrook. Alle XenoTrack-producten, inclusief het Dual Lane-systeem, gebruiken een innovatieve, zeer nauwkeurige lidar als hoofdcomponent, die 3D- en intensiteitskaarten van de weg aanlevert. Optioneel kunnen 2D RGB-camerabeelden het 6D Road Survey-concept aanvullen.

Traditionele wegmeetsystemen zijn beperkt tot het meten van de breedte van een rijsrook of zelfs maar een deel er van per rit, terwijl het Dual Lane lidar-systeem een ​​landmeter of weginspecteur in staat stelt tijd, middelen en budget te besparen door twee rijstroken in één keer te meten.

In 2022 lanceerde XenomatiX het XenoTrack Single Lane-systeem. Zowel de Single Lane- als de Dual Lane-systemen passen op elk standaardvoertuig, waardoor de klant niet hoeft te investeren in dure en toegewezen meetvoertuigen. Het XenoTrack-systeem is in een mum van tijd opgezet en het meetvoertuig mag sneller dan 70 km/u rijden, wat de efficiëntie verder verhoogt, met name voor wegmetingen op autostrades.

XenomatiX zal de Dual Lane voor het eerst tentoonstellen tijdens Geo Week in stand #826.

Bovendien organiseert XenomatiX op 2 maart een lanceringswebinar, registreer u hier https://register.gotowebinar.com/register/7515207484666770782

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details