Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Tobroco-Giant mag zich full-liner noemen voor compact materieel
De heren Toine Brock, CEO Troboco-Giant (rechts) en Jan Alwin Ulderink, CEO Ulbo Machinery BV (links).

Tobroco-Giant mag zich full-liner noemen voor compact materieel

Tobroco-Giant, fabrikant van wielladers, skid steer laders, verreikers en aanbouwdelen uit het Nederlandse Oisterwijk nam Ulbo Machinery BV in Zwolle over. De gerichte overname past in de visie van Tobroco-Giant om door te groeien naar een full-liner op het gebied van compact materieel.

Ulbo Machinery BV is opgericht in 1965 en specialiseert zich in het ontwikkelen, produceren en leveren van een complete lijn verdichtingsmachines zoals trilplaten en -stampers onder de merknaam Samac. Het Zwolse bedrijf ontwikkelt en produceert machines voor de internationale markt. Tobroco-Giant neemt alle faciliteiten en personeel van Ulbo Machinery BV over.

Giant verdichtingsmachines.

Ontwikkeld in Nederland, gebouwd voor de wereld.

De overname brengt twee Nederlandse merken samen die bekend staan om hun kwaliteit en innovatie. “Beide bedrijven hebben veel gemeen en dat zorgt ervoor dat deze overname een grote meerwaarde biedt aan onze klanten, dealers en leveranciers,” aldus directeur en eigenaar Toine Brock van Tobroco-Giant. “De machines van GIANT en SAMAC worden voor 100% in onze moderne fabrieken in Nederland ontwikkeld en geproduceerd. Beide merken hebben een toonaangevend productportfolio en staan bekend om hun kwaliteit. Daarnaast blijven we voortdurend inzetten op innovatie en duurzaamheid. Op die manier kunnen we het aanbod verder uitbreiden en bestaande modellen optimaliseren.”  

Elektrische wielladers en trilplaten van Tobroco-Giant.

Vruchten plukken van samenwerking

Het uitwisselen van ervaringen op het gebied van ontwikkeling, inkoop, productie en verkoop zorgt nu al voor een primeur. Het is voor het eerst dat een Europese fabrikant erin slaagt een elektrische trilplaat in productie te brengen. De Giant GP1950E is uitgerust met een e-motor van Honda en is de eerste elektrische verdichtingsmachine van Tobroco-Giant. Met een motorvermogen van 1,6 kW is de trilplaat speciaal ontworpen voor het zware werk. Het startsein voor een nieuwe productielijn met elektrische trilstampers en -platen. De perfecte aanvulling op de twee elektrische wielladers uit het Giant-assortiment. Optimale technische prestaties gekoppeld aan een lagere milieulast en minder geluidshinder.

De voordelen van de elektrische trilplaat Giant GP1950E in een notendop:

  • Gelijkwaardige prestaties als het benzinemodel (GP1950B).
  • Vrij van CO2-uitstoot en hierdoor uitermate geschikt voor werkzaamheden in binnensteden, woonwijken en rond scholen.
  • Stoot minder fijn stof uit. Ideaal voor werkzaamheden in greppels en tunnels. Gezondere lucht, gezondere medewerkers.
  • Stevige uitbreiding van het distributienetwerk

Op het vlak van verkoop en service ziet Tobroco-Giant volop kansen. “Dankzij de overname krijgen de trilplaten en -stampers van Samac toegang tot het ruime Giant-netwerk dat momenteel 750 dealers in 60 landen telt. En vice versa uiteraard. Het productportfolio groeit niet alleen maar krijgt in één klap ook toegang tot meer klanten en meer markten,” aldus Tooine Brock. 

Trilplaten van 51 tot bijna 500 kg.

In de startblokken als full-liner

Met de overname zet Tobroco-Giant een verdere stap richting uitbreiding van het aanbod aan compact materieel. Toine Brock: “We investeren enerzijds in nieuwe producten als het gaat om Giant-machines en aanbouwdelen. Tegelijk is dit een mooie uitbreiding van ons portfolio om ook andere marktsegmenten aan te boren. Trilstampers en -platen passen perfect bij onze huidige Giant-machines. Bouwbedrijven zijn reeds bekend met beide merken en kunnen nu dus bij Tobroco-Giant terecht voor aankoop en service. Ons doel is dat we in de toekomst een totaaloplossing kunnen bieden voor bedrijven. Van bestrating tot wegenbouw, van grond- tot bouwwerken. Klanten kunnen dan bij één merk terecht voor al hun compacte machines.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details