Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Tomorrowland bereidt festivalterrein voor met behulp van hightech GNSS-ontvanger

Tomorrowland bereidt festivalterrein voor met behulp van hightech GNSS-ontvanger

Jaarlijks trekken meer dan 400.000 festivalgangers naar De Schorre in Boom voor een magisch weekend. Om de terreinen van Tomorrowland tijdig klaar te krijgen voor zo’n massa volk, moeten de organisatoren slimme oplossingen inzetten die het werk laten vooruitgaan. Om het werk op Tomorrowland een stuk makkelijker te maken deed het festival daarom beroep op de producten van Topcon.

Het festivalterrein en de camping van Tomorrowland zijn samen goed voor een indrukwekkende 80 hectare. Om die oppervlakte van de nodige constructies te voorzien, moet er flink wat graaf- en bouwwerk verricht worden. Als de metingen voor die werken manueel zouden gebeuren, zou het een heuse uitdaging zijn om het terrein tijdig feestklaar te maken. Daarom besloot Tomorrowland Topcon in te schakelen.

Sneller en exacter werken

Met de HiPer VR, een veelzijdige hightech GNSS-ontvanger, zet Tomorrowland bijvoorbeeld structuren uit op het terrein en meet het bestaande constructies op. “We kunnen onder meer as-built-plannen opstellen na de beëindiging van de werken. Zo weten we meteen of en hoeveel een structuur afwijkt van het oorspronkelijke ontwerp. Dat laat ons toe om in de toekomst nóg exacter te werken”, klinkt het bij de organisatie van Tomorrowland. De gebruikers maken daarvoor gebruik van de draagbare veldcomputer FC-5000 en de geïntegreerde Magnet Field-software.

Voor herhaling vatbaar

“We waren bij Topcon terechtgekomen door eerdere ervaringen met een soortgelijk toestel”, klinkt het bij de organisatie. En ook dit jaar zet die positieve trend zich voort. “Onze medewerkers vinden de Topcon-producten vooral makkelijk in gebruik en zijn in het algemeen tevreden over de service. We zouden gerust opnieuw met Topcon willen samenwerken.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details