Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
TOONAANGEVEND IN BRONBEMALING EN GEOTHERMIE
“Onder impuls van nieuwe regelgeving bekijken we voortdurend hoe we onze kernactiviteiten kunnen verduurzamen.”

TOONAANGEVEND IN BRONBEMALING EN GEOTHERMIE

De voorbije decennia heeft het bronbemalingsbedrijf Smeyers een indrukwekkend parcours afgelegd. De onderneming uit Zandhoven is sterk gegroeid als expert in bemalingstechnieken, aangevuld met nieuwe innovatieve oplossingen zoals waterwinning en geothermie. In juli 2021 kwam Smeyers in handen van de Aertssen Group.

Aertssen Group, een gekende naam in transport, grondverzet en kranen, werd in 2022 bekroond tot Onderneming van het Jaar. Het Antwerpse familiebedrijf bestaat binnenkort zestig jaar en stelt wereldwijd meer dan 1.700 werknemers te werk. Via zijn dochterbedrijf Aertssen Infra nam de onderneming medio vorig jaar Smeyers volledig in handen. Volgens Bert Creve, operationeel directeur, en Jeffrey Beens, administratief directeur, biedt deze overname unieke kansen om de innovatieve slagkracht van Smeyers een extra boost te geven. Sinds 1 jul 2021 staat dit duo in voor de dagelijkse leiding van het bemalingsbedrijf binnen de Aertssen Group.

“Van voorstudie en vergunningen tot uitvoering: elke klant kan bij ons op een totale ontzorging rekenen.”

Totaaloplossingen

“De overname vorig jaar paste perfect in de strategie van Aertssen Group om klanten te ontzorgen met totaaloplossingen in eigen beheer”, zegt Bert Creve. “Het voorbije jaar merkten we effectief dat de activiteiten van Smeyers een sterke aanvulling vormen op het dienstenpakket van Aertssen Infra. Ons team van ongeveer zestig toegewijde specialisten heeft immers een ruime knowhow en ervaring op vlak van grondwaterbemaling en geothermische oplossingen, met de laatste jaren ook een link naar duurzaamheid. Dankzij onze interne expertise kan Aertssen Infra de organisatie en coördinatie van graafwerken van bouwkuipen nu volledig in eigen beheer afhandelen.”

Marktleider

In omgekeerde richting zet de overname een enorme hefboom onder het stroomlijnen van interne bedrijfsprocessen en innovatieplannen van Smeyers. “We zetten al vele jaren in op een geïntegreerde aanpak in bemalingsprojecten”, geeft Jeffrey Beens aan. “Dat betekent concreet dat we alle expertise in huis hebben om onze klanten – grote bouwondernemingen, consortia, bagger- en rioleringsbedrijven … – kant-en-klare oplossingen aan te bieden. Van voorstudie en vergunningen tot uitvoering: elke klant kan bij ons op een totale ontzorging rekenen. Op die manier willen we marktleider blijven in onze sector.”

“Vandaag hebben we meer dan 150 werven in uitvoering”, schetst Bert Creve. “Dit gaat van kleinschalige bouwprojecten tot zeer grote en complexe infrastructuurwerken, waar we soms tot 200 pompen inzetten. Dankzij onze expertise en praktische kennis, onder meer op vlak van bodemopbouw, bieden we onze klanten echte meerwaarde.”

Smeyers zet al vele jaren in op een geïntegreerde aanpak in bemalingsprojecten.

Extra focus op duurzaamheid

Als marktleider legt Smeyers de lat erg hoog als het gaat om het uitwerken van nieuwe bemalingstechnieken en aanverwante oplossingen. “We investeren voortdurend in nieuwe bemalingstechnieken”, zegt Bert Creve. “Daarnaast levert onze eigen studiedienst een belangrijke bijdrage aan concrete bemalingsdossiers, door te helpen bij de keuze van de bemalingsinstallatie, het onderzoeken naar mogelijke schadelijke invloeden van bemaling op de omgeving en de aanvraag van bemalingsvergunningen. Onder impuls van nieuwe regelgeving bekijken we voortdurend hoe we onze kernactiviteiten kunnen verduurzamen. Zo leveren we extra inspanningen om bij concrete projecten niet méér grondwater op te pompen dan strikt noodzakelijk is en, waar nodig, dit water zelfs opnieuw in de grond te injecteren. Hierin zijn we koploper. Door de toenemende klimaatverandering en een steeds groter wordend draagvlak bij klanten is onze sector in sneltempo aan het verduurzamen. En dat is alleen maar toe te juichen!”

Als marktleider legt Smeyers de lat erg hoog als het gaat om het uitwerken van nieuwe bemalingstechnieken en aanverwante oplossingen.

Langetermijnvisie

Volgens Jeffrey Beens biedt de overname door Aertssen Group nog andere opportuniteiten voor een bedrijf als Smeyers. “Een wereldspeler als Aertssen Group levert ons erg waardevolle informatie om onze interne bedrijfsprocessen succesvol te stroomlijnen. Dankzij hun blauwdruk kunnen we op dit vlak extra snel schakelen, ook wat automatisatie en digitalisatie binnen ons bedrijf betreft. En zo kunnen we ook meer mensen en middelen investeren in het uitwerken van een langetermijnvisie over hoe we op technologisch vlak onze klanten proactief willen blijven ontzorgen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details