Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Topografie en 3D-gestuurde nivelleringswerken

Topografie en 3D-gestuurde nivelleringswerken

Einde 2017 startte Landmeetkunde Duyck met het uitvoeren van 3D-gestuurde nivelleringswerken. Samen met een ruime specialisatie in topografische diensten in de bouw- en spoorwegsector biedt het bedrijf uit Wingene zo een totaalpakket voor de klant aan. “De noodzaak aan en de interesse in machines gaf ons het extra duwtje om de verschillende diensten in eigen beheer op te starten”, vertelt zaakvoerder Pieter Duyck.

Na ruim 1 jaar is de evaluatie positief. Pieter Duyck: “Het opstarten van 3D-gestuurde nivelleringswerken is een uitdagende aanvulling voor ons kantoor en zorgt voor een nog betere dienstverlening aan onze klanten. Naast een uitgebreide voorstudie en het ontwerp van het digitaal terreinmodel staan we zelf in voor de uitvoering van de nivelleringswerken. Voor die uitvoering beschikken we over twee nivelleringsdozers, de Komatsu D37-ex en de D37-px, die voorzien zijn van het geautomatiseerde 3D-UTSsturingssysteem van Trimble.”

3D-gestuurde nivelleringswerken

Volledige controle
Van de opmaak van het referentiesysteem, het opmeten en ontwerpen, tot het uitzetten en uitvoeren van de nivelleringswerken. Het bedrijf heeft alle nodige topografische handelingen in eigen beheer en dat wordt ervaren als een grote troef. Pieter Duyck: “Ofwel meten we zelf de terreinen op om bijgevolg in overleg met onze klanten het 3D-model op te maken, ofwel worden de modellen aangeleverd.” 

Nauwkeurig werk
“Aanpassingen aan modellen kunnen door ons makkelijk doorgevoerd worden, waardoor we perfect nauwkeurig werk kunnen afleveren”, gaat Pieter Duyck verder. “Onze machinisten hebben momenteel een topografische achtergrond en kunnen te allen tijde controles uitvoeren. Ook as-builtplannen kunnen na uitvoering van de werken, indien gewenst, onmiddellijk opgemaakt worden. Dat we de volledige controle hebben op de uitvoering, is zowel voor ons als onze klant een grote meerwaarde.”  

3D-gestuurde nivelleringswerken

De dozers zijn voorzien van het geautomatiseerde 3D-UTSsturingssysteem van Trimble.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details