Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Totaalleverancier van materialen voor spoorwegbouw
Tijdens het bouwverlof van 2022 werd het station van Schaarbeek in sneltempo voorzien van een gloednieuwe infrastructuurleiding rond de spoorlijn.

Totaalleverancier van materialen voor spoorwegbouw

Tijdens het bouwverlof van 2022 werd het station van Schaarbeek in sneltempo voorzien van een gloednieuwe infrastructuurleiding rond de spoorlijn. Het drainagesysteem werd in een zeer korte periode geïnstalleerd. Deschacht nv voorzag de aannemer van alle nodige materialen voor het aanleggen van de drainage. “We leveren regelmatig materialen aan spoorwegbouwers. Zeker onze PP-buizen zijn uitermate geschikt voor dit soort projecten”, zegt Francis Van Coppenolle van Deschacht.

Aan het station van Schaarbeek verzorgde spoorwegbouwer De Witte-Vandecaveye een volledig nieuwe infrastructuurleiding rond de spoorlijn. De sporen waren aan vernieuwing toe en de spoorwissels moesten worden vervangen. Aan de buitenkant plaatste de aannemer een gloednieuw drainagesysteem. “Dit deden we allemaal tijdens het bouwverlof van 2022, zodat we de reizigers zo weinig mogelijk zouden hinderen met de werken”, vertelt Matthias Broucke van Dewitte-Vandecaveye. 

Deschacht nv voorzag de aannemer van alle nodige materialen voor het aanleggen van de drainage.

Levering aan spoorwegbouwers

Deschacht was op de werf in Schaarbeek niet aan zijn proefwerk toe. Het bedrijf levert regelmatig alle nodige materialen voor de werken aan spoorinfrastructuren. “Wij leveren materialen voor het totaalproject. Van infiltratiebuizen en controleputten tot afwerkingsproducten als prefabranden en gietijzeren deksels”, aldus Francis Van Coppenolle. “Zeker voor het drainagesysteem naast de spoorweg, bieden wij de beste materialen.”

De PP buizen van Deschacht

Waaraan moeten PP buizen voldoen als ze geschikt willen zijn voor spoorwegwerken? Een belastingklasse SN 16. De PP Ribwall buizen van Deschacht voldoen aan deze voorwaarde en werden daarom gebruikt voor het drainagesysteem. Francis Van Coppenolle: “De buizen hebben een hoge chemische weerstand waardoor ze bestand zijn tegen water met een hoge zuurtegraad en temperaturen. De gladde binnenwand voorkomt sedimentatie en afzetting én ondanks het lage buisgewicht hebben ze een hoge impactsterkte. Last but not least, ze zijn 100% recycleerbaar.”

Het drainagesysteem werd in een zeer korte periode geïnstalleerd.

Vlotte samenwerking

De Witte-Vandecaveye rondde het project eind oktober af. Matthias blikt tevreden terug op de samenwerking met Deschacht: “We bestellen meestal onze materialen bij Deschacht, zeker de buizen. De producten zijn van goede kwaliteit en de service is in orde, tekorten worden zeer snel aangevuld. Bij grote projecten doen we ook beroep op hun adviesfunctie. We werken dus graag samen met Deschacht.”

De Witte-Vandecaveye

De Witte-Vandecaveye is al enkele decennia actief in de elektriciteitssector. Het bedrijf is actief op verschillende terreinen zoals algemene elektriciteitswerken met VCA-certificatie, verlichtingsinstallaties, laadstations, spoorwegtechnieken, algemene grondwerken, landmeetkunde,  onderstoptrein en no dig solutions. Het bedrijf streeft ernaar zoveel mogelijk diensten in één pakket aan te bieden, met als specialisatie: spoorwegtechnieken. Alle transport gebeurt in eigen beheer.

Dewitte-Vandecaveye rondde het project eind oktober af.

Deschacht

Deschacht profileert zich op zijn beurt als een gespecialiseerde en gereputeerde groothandel in riolerings- en afvoerproducten, dak-, gevel- en isolatiematerialen.  Daarnaast heeft Deschacht gespecialiseerde teams die met hun specifieke expertise elk bouwproject begeleiden van onder de grond tot op het dak. Met tien filialen, meer dan 210 werknemers en meer dan 20.000 producten is Deschacht een topspeler in zijn segment die letterlijk, dankzij de regionale spreiding in Vlaanderen en Wallonië, maar ook figuurlijk dicht bij zijn klanten staat. “Samen realiseren we op jaarbasis een omzet van meer dan 150 miljoen euro”, klinkt het.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details