Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Totaalleverancier voor kleiner funderingsbedrijf
Ook de compacte IFD1.5 met zijn maximale boorkoppel van 15 kNm is op maat gebouwd om volverdringende schroefinjectiepalen te maken

Totaalleverancier voor kleiner funderingsbedrijf

“U vraagt en wij draaien of beter gezegd: u wilt straks ‘draaien’ en daarvoor bouwen wij van INPIEQ voor u een passende compacte funderingsmachine en/of volautomatische IGP grout meng- en pompunit.” Zo verwoordt INPIEQ-directeur Frank van Deursen de keuze om vooral een klantgerichte totaalleverancier te zijn voor de compact funderingsmarkt.

INPIEQ is specialist in compacte funderingsmachines en bijbehorend materieel. Het bedrijf speelt met de in eigen huis ontwikkelde en op klantwens te bouwen funderingsmachines in op de alsmaar groeiende behoefte aan flexibele machines. Die moeten vaak kleiner van formaat zijn – liefs zonder makelaar – om op specifieke plekken zowel binnen als buiten optimaal rendement te kunnen leveren. Voor INPIEQ schuilt daarin de uitdaging. De basistechnieken heeft men al enkele jaren in huis en het heeft geleid tot een drietal ontwikkelingen die van het bedrijf uit Steenbergen een totaalleverancier of onestopshop maken.

Belangrijke eerste ontwikkeling van INPIEQ was de IFD20, een krachtige en flexibele funderingsmachine met maximum boorkoppel tot 200 kNm.

IFD-serie funderingsmachines

Eerste ontwikkeling was een krachtige en flexibele funderingsmachine met maximum boorkoppel tot 200 kNm (inmiddels is een sterkere opvolger met 450 kNm koppel in de maak!). Zowel de kleinste IFD1.5 (max. boorkoppel 15 kNm) als de IFD20 zijn op maat gebouwd om volverdringende schroefinjectiepalen te maken wanneer ruimte en hoogte beperkt zijn. Ze blinken uit in hun compacte bouw, met een actuele Stage-V motor of elektrische aandrijving en elektrisch-hydraulisch besturing. Essentieel zijn de demontabele ballast, stempelpoten en boorkast. “Die brengen het transportgewicht en maatvoering zodanig omlaag, dat de ‘kale’ machine gemakkelijk en snel is te verplaatsen”, zo legt Frank van Deursen graag uit.

Met zijn doorontwikkelde plunjerpomp levert de compacte, volautomatische IGP grout meng- en pompunit een constante flow voor een optimale productie.

DLS Registratie Systeem

Andere belangrijke ontwikkeling bij alle door INPIEQ ontwikkelde machines: het DLS Registratie Systeem. Dat registreert nauwkeurig alle gegevens van de gemaakte paal en stuurt die informatie door naar computer en/of mobieltje. Zo is in real time te zien of alles goed werkt en is naar de opdrachtgever toe aan te tonen dat de funderingspaal aan de draagkrachteisen voldoet.

IGP grout meng- en pompunit

Derde ontwikkeling is de compacte, volautomatische IGP grout meng- en pompunit. Met zijn doorontwikkelde plunjerpomp levert hij een constante flow, waardoor geheel piekdrukvrij de maximale pompflow wordt bereikt. Door die stabiele flow wordt in het werk een optimale productie bereikt.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details