Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Totaaloplossing voor informatiebeheer in de Cloud
Met Infrakit is projectvoortgangsinformatie vanuit het veld in real-time beschikbaar.

Totaaloplossing voor informatiebeheer in de Cloud

Hij is terug van weggeweest. Jan van den Brandt, oudgediende en oprichter van Infrakit Benelux B.V., zit weer stevig in het zadel, op Nederlandse bodem. Hij heeft met ingang van dit jaar de werkzaamheden van Tiny Nuiten overgenomen. “Mijn eerste doel is om onze klanten in de Benelux te helpen in hun transitie naar digitalisering”, zegt Van den Brandt.

Infrakit is van een oorsprong een Finse onderneming. In 2015 begon Van den Brandt als parttimer voor Infrakit Finland, om eind 2016 de Benelux-vestiging in Nederland op te richten. “In 2019 werd me gevraagd om Infrakit naar Duitsland en het Verenigd Koninkrijk te brengen. Dat was het moment dat Tiny Nuiten de fakkel van me overnam. Inmiddels ben ik dus weer verantwoordelijk voor de Benelux, maar heb er de DACH-landen en het Verenigd Koninkrijk nog steeds bij.”

Een one-stop-shopping Cloud oplossing voor infraprojecten

De Infrakit software verbindt projectdeelnemers en machines in een gemeenschappelijk informatiebeheersysteem. Dankzij open formaten en Cloud-technologie maakt een verbeterde informatiestroom samenwerking mogelijk voor alle belanghebbenden van civiele bouwprojecten. Van den Brandt licht toe: “Infrakit heeft een intuïtieve visuele benadering om toegang te krijgen tot alle informatie op kaart of op geautomatiseerde rapporten. Dit zorgt ervoor dat het hele team werkt aan gemeenschappelijke doelen en up-to-date informatie gemakkelijk in handen heeft – ook als ze mobiel zijn.”

In de biedingsfase kan er met Infrakit gebruik gemaakt worden van tekeningen en modellen, samen met de betreffende locatie op de Infrakit FIELD mobiele app. Grondwaarnemingen kunnen worden uitgebreid met beeldmateriaal door middel van ingebouwde camera app. “Met Infrakit FIELD krijgt de gebruiker toegang tot pdf-rapporten. Deze kunnen ter plekke ingevuld worden voor het genereren van veiligheidsrapporten, het doen van risicobeoordeling, of alles wat je maar wilt digitaliseren. Het summum van ‘situational awareness’ wordt bereikt door het visualiseren van orthofoto’s en puntenwolken”, aldus Van den Brandt.

Hulp in de ontwerpfase

“In de ontwerpfase helpt Infrakit bij de samenwerking van multidisciplinaire ontwerpmodellen. Met 3D visualisaties worden BIM-data en GIS-data naadloos in de webbrowser gecombineerd. Doordat iedereen altijd over dezelfde en de juiste informatie beschikt kan er veel efficiënter gewerkt worden en is er veel minder email verkeer nodig”, schetst Van den Brandt. “Transparantie tussen
opdrachtgever en opdrachtnemer is de werkwijze van de toekomst.”

Krachtig in de constructiefase

De volledige kracht van Infrakit komt tot uiting in de constructiefase. Infrakit verbindt teams met mobiele apparatuur, landmeetkundige apparatuur en machinebesturingen van bijna alle merken. Van den Brandt vervolgt: “Infrakit werkt de geplande modellen voor het veldteam bij en integreert as-built gegevens voor real-time voortgangs- en kwaliteitsbewaking. Machinegebruiksgegevens en trucktransportcontrole, samen met volume- en planningstracering, verhogen de efficiëntie op de bouwplaats tot ongekende hoogte.”

Opdrachtgevers profiteren van Infrakit omdat projecten op tijd en binnen budget worden afgewerkt. De kwaliteit wordt verbeterd dankzij geautomatiseerde voortgangsbewaking die volledige digitale transparantie mogelijk maakt – zelfs tot en met de machine. “Een verbeterde workflow, waarbij de bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd aan de hand van 3D-ontwerpen, voorkomt opnieuw uitwerken en wachten. Bovendien leidt dit ook tot een kleinere CO2-uitstoot op het project. Een win-win situatie dus.”

Louter voordelen

Met Infrakit Cloud wordt het eenvoudig om de gehele bouwplaats te bewaken en te beheren. Met Infrakit is projectvoortgangsinformatie vanuit het veld in real-time beschikbaar. “Deze innovatieve aanpak resulteert in een snellere projectafronding terwijl de kwaliteit verbetert met minder fouten – dit alles resulteert in enorme kostenbesparingen”, zegt Van den Brandt tot besluit.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details