Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Training als optimale tool voor juiste aanpak rond veiligheid, rampenbestrijding en crisismanagement
Wereldwijd ondersteunt RelyOn Nutec veiligheidskritische sectoren – waartoe ook de grond-, wegen- en waterbouwsector behoren – bij het redden van levens en het beschermen van het milieu.

Training als optimale tool voor juiste aanpak rond veiligheid, rampenbestrijding en crisismanagement

Wereldwijd ondersteunt RelyOn Nutec veiligheidskritische sectoren – waartoe ook de grond-, wegen- en waterbouwsector behoren – bij het redden van levens en het beschermen van het milieu. Naast digitale diensten, consultancy en software-oplossingen zijn training een cruciaal onderdeel van het ruime dienstenpakket van RelyOn Nutec. “Wij helpen bedrijven hun algemene trainings- en competentiebehoeften beter te kunnen managen”, aldus Peter Van Cauwenberghe, managing director Central Europe bij RelyOn Nutec.

Hoewel veiligheid een thema is waar bedrijven graag mee uitpakken, blijft de groeimarge groot om van individuele veiligheidstraining te evolueren naar een doorgedreven competentiemanagement binnen het hele bedrijf.

Hoewel veiligheid een thema is waar bedrijven graag mee uitpakken, blijft de groeimarge groot om van individuele veiligheidstraining te evolueren naar een doorgedreven competentiemanagement binnen het hele bedrijf. “Vanuit meer dan 30 vestigingen en trainingscentra bedient RelyOn Nutec wereldwijd elk jaar meer dan 10.000 bedrijven, van individuele werknemers tot de grootste ondernemingen, die wereldwijd actief zijn in veiligheidskritische sectoren”, aldus Peter Van Cauwenberghe. RelyOn Nutec is erg bedrijvig in on- en offshore trainingen binnen de maritieme sector en de olie- en gassector, maar richt zich uiteraard op alle veiligheidskritische sectoren. In de grond-, wegen- en waterbouwsector is RelyOn Nutec vooral gekend voor zijn praktijkgerichte confined space trainingen, met als ultieme focus het veilig thuisbrengen van mensen.

Realistisch en meeslepend

De trainingsoplossingen van RelyOn Nutec zijn ontworpen volgens het principe van realistische en meeslepende trainingservaringen. Peter Van Cauwenberghe: “Wereldwijd hebben wij het vermogen om verder te gaan dan veiligheids- en overlevingstraining, en meer geavanceerde en technische trainingen en bedrijfsdiensten te leveren. Hiermee helpen wij bedrijven hun algemene trainings- en competentiebehoeften beter te kunnen managen. Kennis en ervaring zijn overdraagbaar en we spelen een steeds belangrijkere rol in het ontwikkelen van een veilige werkplek. Zo helpen we klanten in veiligheidskritische sectoren de veiligheid te verbeteren.

Jaar na jaar kiezen klanten over de hele wereld voor RelyOn Nutec. Peter Van Cauwenberghe: “Naarmate de activiteiten en het personeel van onze klanten meer technisch werden, hebben we geïnvesteerd in nieuwe digitale manieren van leren, waardoor de trainingservaring steeds realistischer en efficiënter wordt gemaakt. Daarom bieden wij blended leren aan, waarbij het theoretische gedeelte van een opleiding via e-learning kan worden gevolgd. Op bepaalde locaties vormen simulatoren een steeds groter deel van ons trainingsaanbod, om scenario’s zo realistisch mogelijk te kunnen nabootsen.”

De trainingsoplossingen van RelyOn Nutec zijn ontworpen volgens het principe van realistische en meeslepende trainingservaringen.

Vier segmenten

RelyOn Nutec biedt trainingen op het gebied van veiligheid, rampenbestrijding en crisismanagement. Met een focus op vier segmenten: olie & gas, maritiem, duurzame energie en tot slot andere industrieën. Peter Van Cauwenberghe: “Wij organiseren al meer dan drie decennia lang trainingen voor maritiem personeel en bieden een uitgebreid portfolio aan trainings- en competentieoplossingen voor de olie- en gasindustrie. Daarnaast bedienen we ook ’s werelds toonaangevende industriële sectoren. Bouw, engineering, productie, ruimtevaart en luchtvaart, en defensie zijn enkele voorbeelden van de industrieën waarmee we samenwerken en die we dagelijks trainen. De opgebouwde ervaring zetten we ook meer en meer in voor andere sectoren. Trainingen en reddingsoefeningen uit torenkranen en hoogtewerkers of specifieke trainingen voor waterbouwers of grondwerkers zijn daar een goed voorbeeld van.”

RelyOn Nutec biedt trainingen op het gebied van veiligheid, rampenbestrijding en crisismanagement.

Duurzame energie

Het vierde – en steeds belangijker wordend – segment is duurzame energie. RelyOn Nutec verzorgt toonaangevende, doelgerichte veiligheidstrainingen voor de sectoren windenergie en duurzame energie. “Onze ervaring en kennis op het gebied van veiligheidstraining voor de offshore energiesector is van onschatbare waarde gebleken bij de ontwikkeling en verstrekking van praktische en realistische veiligheidstrainingen, volledig afgestemd op de behoeften van onze klanten in deze sector. De Belgische vestiging in Oostende heeft daar trouwens een zeer belangrijke rol in gespeeld. De trainingsfaciliteiten van RelyOn Nutec voorzien ook volledig in de trainingsbehoeften van mensen die werkzaam zijn in de duurzame energiesector. Wij zijn geaccrediteerd om het GWO-basisveiligheidstrainingspakket te leveren met vijf kernmodules: werken op hoogte, overleven op zee, brandbestrijding, handmatig verplaatsen van lasten en eerste hulp. De GWO trainingen bij RelyOn Nutec richten zich op personen en bedrijven die actief zijn in alle ontwikkelingsfasen van een windpark: van de bouw onshore, via terreinonderzoek, installatie, inbedrijfstelling, exploitatie en onderhoud tot de definitieve en veilige ontmanteling”, besluit Peter Van Cauwenberghe.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details