Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Producten

Trimble introduceert nieuwe generatie 3D Paving Control voor asfalteermachines

Trimble Roadworks voor geavanceerde asfalteerregeling met intuïtieve software, solide hardware en verbinding tussen kantoor en veld

Civil__Image__Trimble_Roadworks_Paving_Control_Platform_for_Asphalt_Pavers_3D__2__High_Resolution kopiëren

12 februari 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Trimble (NASDAQ:TRMB) introduceert het Trimble® Roadworks 3D Paving Control Platform voor asfalteermachines, het nieuwste-generatie platform voor 3D asfalteermachine regelsystemen. Trimble Roadworks is een zeer accuraat automatisch 3D balkregelsysteem, waarmee zowel de productiviteit bij het asfalteren als de berijdbaarheid significant worden verbeterd. De afregeling van de asfalteermachine wordt direct vanuit het ontwerp geregeld in plaats van via een oppervlaktemeting of een gespannen koord. Dit beperkt asfaltgebruik, voorkomt verspilling en overschrijding en maakt dat projecten op tijd en binnen budget op te leveren zijn.

Intuïtieve software, flexibele hardware

De op het Android besturingssysteem gebaseerde applicatie draait op het 10″ (25,4 cm) touchscreen van de Trimble TD520 display. De Trimble Roadworks software heeft een vertrouwde interface voor Trimble gebruikers en is ontworpen voor een efficiënte bediening. Dit dankzij de kleurrijke grafische elementen, natuurlijke interactie en bediening. Daarnaast is de software intuïtief en makkelijk om mee te leren werken. Elke bestuurder kan de gebruikersomgeving aan zijn of haar persoonlijke voorkeuren en werkwijzen aanpassen. Door de aan te passen schermen kan het gewenste perspectief voor een maximale productiviteit makkelijk worden gekozen. De software en hardware stellen machinisten van elk niveau in staat sneller en productiever dan ooit te werken.

Trimble Roadworks werkt met de beproefde systeemhardware van Trimble; solide en duurzaam voor veeleisende omstandigheden. Dankzij het gebruik van componenten van Trimble Earthworks is de uitwisselbaarheid van de hardware groot, wat zorgt voor een hoger rendement op de investering. Via Android kunnen gebruikers ook applicaties van andere producenten downloaden, waardoor de bestuurder in de cabine over nog meer praktische hulpmiddelen kan beschikken.

“Trimble Roadworks is makkelijk om mee te werken en bereikbaar voor veel verschillende typen aannemers, omdat het de intuïtieve Trimble machinebesturingsinterface gebruikt en die op asfalteermachines toepast,” vertelt Kevin Garcia, algemeen directeur van Trimble Civil Construction Specialty Solutions. “Dit platform maakt het ook mogelijk om de toonaangevende asfalteertechnologie van Trimble op te nemen als onderdeel van een connected site ecosysteem, samengesteld op basis van verschillende, op elkaar afgestemde oplossingen, wat heel waardevol is voor complexe infrastructuurprojecten.”

Verbindingsmogelijkheden

Verbindingen tussen kantoor en veld maken efficiënte communicatie en dataoverdracht mogelijk binnen het totale project, wat zorgt voor verminderde verspilling en overschrijdingen. Met behulp van een Trimble SNM941 Connected Site® Gateway maakt Trimble Roadworks het overbrengen van 3D ontwerpen van het kantoor naar de machine via de cloud mogelijk, zoodat de machinist altijd het nieuwste ontwerp gebruikt. Bovendien wordt productiviteitsdata verzameld op de machine en automatisch met het kantoor gesynchroniseerd.

Verkrijgbaarheid

Het Trimble Roadworks 3D Paving Control Platform voor asfalteermachines is nu overal ter wereld verkrijgbaar via het wereldwijde SITECH® distributiekanaal. Voor meer informatie bezoekt u: heavyindustry.trimble.com/roadworks

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details