Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Unieke chemisch resistente coating beschermt beton in agressieve omgevingen
MasterSeal 7000 CR werd door gespecialiseerd applicator Contreat toegepast als coating voor een opslagtank van ZOUTMAN nv, gespecialiseerd in de productie en verwerking van (zee)zout.

Unieke chemisch resistente coating beschermt beton in agressieve omgevingen

Veel bedrijven in de chemische sector en voedingsindustrie verwerken agressieve stoffen die vaak worden opgeslagen in betonnen tanks. MasterSeal 7000 CR van Masters Builders Solutions profileert zich als een ideaal coatingsysteem om het beton te beschermen in dergelijke chemisch agressieve omgevingen. Zo werd MasterSeal 7000 CR door gespecialiseerd applicator Contreat toegepast als coating voor een opslagtank van ZOUTMAN nv, gespecialiseerd in de productie en verwerking van (zee)zout. “MasterSeal 7000 CR is een op Xolutec® gebaseerde betoncoating die door Master Builders Solutions is ontwikkeld speciaal voor waterdichting en bescherming van betonconstructies in extreme omstandigheden”, vertelt Mark Bouttelgier, accountmanager bij Masters Builders Solutions.

Veel bedrijven in de chemische sector en voedingsindustrie verwerken agressieve stoffen die vaak worden opgeslagen in betonnen tanks

ZOUTMAN is een producent van hoogkwalitatief zeezout voor diverse toepassingen. Het bedrijf verscheept jaarlijks 300.000 tot 450.000 ton naar meer dan 60 landen wereldwijd. De zoutraffinaderij in Roeselare wordt aanzien als één van de meest geavanceerde ter wereld. “Vlak naast onze bedrijfssite kochten we recent een oude site op van een vergistingsinstallatie”, vertelt Jan Cerpentier, technisch directeur bij ZOUTMAN. “De bestaande betonnen vergistingstanks willen we gebruiken voor onze eigen pekelopslag, maar daarvoor moest het beton nog behandeld worden om bestand te zijn tegen chloriden. Uitvoerder Contreat is geen onbekende voor ons aangezien we met hen al eerder samenwerkten voor de coating van onze tanks. En ook Masters Builders Solutions kennen we goed. Zo hebben we hun producten ook al gebruikt voor onze vloeren.”

Lange levensduur gegarandeerd

Met drie partijen die al vaker met elkaar samenwerkten, was het vertrouwen groot. Zowel in de uitvoering als in het product,  MasterSeal 7000 CR. Mark Bouttelgier van Masters Builders Solutions: “Dit coatingssysteem werd speciaal ontwikkeld om beton te beschermen tegen agressief afvalwater. Maar de hoge chemische bestendigheid van MasterSeal 7000 CR maakt dat de coating ook uitermate geschikt is voor toepassingen in andere chemisch agressieve omgevingen. Dankzij deze coating wordt de levensduur van de betonnen kuip aanzienlijk verlengd. De ontwikkeling van dit systeem is een gevolg van een duidelijk signaal uit de markt. Verontreiniging en chemische stoffen tasten het beton zodanig aan dat het gebrek aan de juiste preventieve maatregelen uiteindelijk kan leiden tot een productiestilstand. En dat is natuurlijk bijzonder nefast.”

De coating kan snel en eenvoudig worden aangebracht en heeft excellente uithardingstijden waardoor de stilstandstijden tot een minimum beperkt worden.

Scheuroverbruggend en chemisch resistent

MasterSeal 7000 CR combineert een aantal belangrijke eigenschappen. De coating kan snel en eenvoudig worden aangebracht en heeft excellente uithardingstijden waardoor de stilstandstijden tot een minimum beperkt worden. Het product heeft een maximale vochttolerantie en kan aangebracht worden op een vochtige ondergrond. Verder is de coating scheuroverbruggend (tot 0,7 mm) en heeft het een hoge chemische bestendigheid, wat een unieke combinatie is. Dankzij de nieuwe technologie Xolutec® worden bij het mengen onderling verbindingen gevormd die elkaar versterken waardoor het coatingsysteem in zijn geheel nog verbetert. Mark Bouttelgier: “Intussen verzamelden we al een aantal mooie referentieprojecten met MasterSeal 7000 CR, niet enkel in de Benelux maar wereldwijd. Het belangrijkste voor ons om te weten bij ieder project is de exacte chemische belasting waaraan het beton wordt blootgesteld. Op basis daarvan kunnen we het juiste product selecteren en dus ook de langst mogelijke levensduur garanderen.”

MasterSeal 7000 CR van Masters Builders Solutions profileert zich als een ideaal coatingsysteem om het beton te beschermen in dergelijke chemisch agressieve omgevingen.

Belang van uitvoering

Een uitstekend product is uiteraard enkel efficiënt als het ook op de juiste manier wordt toegepast. Daarvoor werd een beroep gedaan op de expertise van Contreat, specialist in de behandeling, bescherming en herstelling van beton. “MasterSeal 7000 CR is voor ons niet onbekend. Onder andere waterzuiveringsinstallaties en biogastanks werden door Contreat al gecoat met dit product. We hebben zelfs een speciale machine aangekocht om het in één laag te kunnen spuiten. Manueel zou dit in twee lagen moeten gebeuren. Het voordeel van de volledige dikte in één laag te kunnen spuiten is dat dit zorgt voor een veel betere chemische vernetting van het product. Ook de drinkwater gekeurde MasterSeal M808 van Masters Builders Solutions spuiten we met deze machine. Wanneer een nieuw product op de markt komt, zoeken wij meteen naar de beste manier om dat product toe te passen, met steeds de aangename ondersteuning van Masters Builders Solutions”, besluit Kris Serry, zaakvoerder van Contreat.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details