Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Unifiber en Amadys bundelen krachten om glasvezel naar Wallonië te brengen

Unifiber en Amadys bundelen krachten om glasvezel naar Wallonië te brengen

“Dit is pas de eerste van de 200 Point of Presences (PoP’s) die tegen 2028 in Wallonië zullen worden geplaatst”, zei Nico Weymaere, CEO van Unifiber tijdens de plaatsing van de eerste PoP door systeemintegrator Amadys in Waterloo twee weken geleden. Vandaag werd een 5-jarig samenwerkingscontract tussen Unifiber en Amadys ondertekend waarbij Amadys alle PoP’s en passieve componenten zal leveren voor de uitrol van glasvezelnetwerken in Wallonië.

Elke inwoner van Wallonië laten genieten van de beste digitale ervaring door hem aan te sluiten op de modernste toegangstechnologie. Dat is de duidelijke missie van Unifiber, een joint venture van Eurofiber en Proximus, die in de komende jaren 600.000 Waalse gezinnen toegang tot optische vezel wil bieden. Om dit alles mogelijk te maken, tekende Unifiber nu een contract met end-to-end systeemintegrator Amadys over de levering van alle glasvezelnetwerkcomponenten, inclusief de Point of Presences.

“Met de uitrol van glasvezelnetwerken zetten we een infrastructuur neer die inwoners en ondernemers in Wallonië alle troeven in handen geeft om ten volle deel te nemen aan de digitale transformatie en zo hun steentje bij te dragen tot de welvaart van de regio”, zegt Nico Weymaere, CEO van Unifiber. “Wij geloven dat Amadys, als toonaangevende systeemintegrator van end-to-end connectiviteitsoplossingen, onze perfecte partner is om ons te helpen dit te bereiken.”

“We zijn erg blij dat we kunnen bijdragen aan de ambities van Unifiber”, aldus Hein Wilderjans, CEO van Amadys. “We kunnen vertrouwen op onze in-house ervaring van glasvezel roll-outs in Nederland en in Vlaanderen om Unifiber te ondersteunen met grote expertise, beschikbaarheid van materialen en tijdige leveringen.”

33 gemeenten hebben vandaag al de samenwerking met Unifiber gevalideerd, goed voor zo’n 200.000 huishoudens. Om de doelstelling te halen om 600.000 gezinnen te voorzien van glasvezeltechnologie, zijn 2.000 vergunningen nodig om de werken in de straten uit te voeren en 200 om de PoP’s aan te leggen. In totaal zal 10.000 km door Amadys geleverde glasvezelkabel door Unifiber worden geïnstalleerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details