Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Vakmanschap in modulaire bouw
“We bieden onze klanten tal van units, van geschakelde kantoor- en industrie-units, modulaire schoolunits tot makkelijk aan te passen opslagruimtes.”

Vakmanschap in modulaire bouw

Wie op zoek is naar een professionele partner voor de bouw en verhuur van modulaire units, vindt in Idelco de ideale partner. Vanuit haar hoofdkantoor in het West-Vlaamse Zwevezele ontwikkelt en produceert deze onderneming innovatieve modulaire constructies voor bedrijven, lokale besturen, scholen en andere klanten. Met maatwerk tot in de kleinste details, en met oog voor esthetisch mooi afgewerkte units.

“Idelco is een jong bedrijf. Toch hebben we een ruime industriële productie-ervaring aan boord”, bevestigt COO Kris Vermeersch. “Vanuit onze baseline ‘Build as you need’ zijn we gespecialiseerd in het bouwen en verhuren van modulaire, flexibele en duurzame bouwoplossingen voor een brede waaier van sectoren. We bieden onze klanten tal van units, van geschakelde kantoor- en industrie-units, modulaire schoolunits (de zogenaamde ‘containerklassen’) tot makkelijk aan te passen opslagruimtes. Refters, douches, kleedkamers, toiletten … you name it: met onze oplossingen bieden we bedrijven en organisaties de kans om op een snelle, efficiënte en betaalbare manier extra ruimte te creëren.

Ideale oplossingen voor nooddorpen

De bouw van zo’n duizend units per jaar. Dat is de ambitie van het Idelco-team, aldus Kris. “We zijn niet alleen actief in eigen land, maar ook in Nederland en Frankrijk. Begin 2022 kwamen de troeven van onze modulaire oplossingen trouwens extra in het nieuws toen heel wat Oekraïense vluchtelingen naar ons land kwamen. Voor de bouw van een nooddorp leverden we tweehonderd goed geïsoleerde en comfortabel ingerichte containerwoningen, aangevuld met een dertigtal containers met alle nodige sanitair. Vandaag, anderhalf jaar later, zijn deze modulaire constructies nog steeds in gebruik. Meteen een bewijs van hoe solide en duurzaam deze vorm van bouwen is.” 

“De aardbeving in Turkije in februari 2023 was een andere praktijkcase die aantoonde hoe containerunits een waardevolle bijdrage kunnen leveren als mensen hun hele hebben en houden verliezen. Dankzij modulaire constructies hebben zij opnieuw een – weliswaar tijdelijk – dak boven het hoofd, inclusief het nodige basiscomfort”, aldus Kris.

Vanuit haar hoofdkantoor in het West-Vlaamse Zwevezele ontwikkelt en produceert Idelco innovatieve modulaire constructies voor bedrijven, lokale besturen, scholen en andere klanten.

Alle nodige expertise in huis

Ook dichter bij huis kan Idelco mooie referenties voorleggen. Van industriële projecten tot robuuste en veilige werfcontainers in de bouw, en van modulaire klaslokalen tot ruime magazijnunits. “Voor ons team is elk project uniek”, zegt Kris. “Dankzij onze ruime expertise en ervaring kunnen we elke klant van a tot z begeleiden. We luisteren, tekenen en realiseren modulaire units vanuit onze eigen ontwerp- en productiehallen. In onze metaal-, elektro- en sanitairafdeling, maar ook in onze spuithal en schrijnwerkerij zet we klantenideeën om in een afgewerkt project dat volledig aansluit bij specifieke wensen en noden. En ook als het snel moet gaan, staan we met Idelco paraat om een klant uit de nood te helpen.”

Ambassadeurs van modulaire constructies

De industriële en bouwklanten van Idelco zijn echte ambassadeurs geworden van modulaire werk- en werfruimtes. Kris licht toe: “Zij hebben zelf al kunnen ervaren hoe onze snel inzetbare constructies de werkomstandigheden ter plaatse verbeteren, een comfortabele omgeving bieden voor pauzes en vergaderingen en bijdragen aan een productievere werkcultuur, omdat de units aanpasbaar zijn aan veranderende behoeften. En ook niet onbelangrijk: omdat modulair bouwen leidt tot minder voertuigbewegingen, kunnen bouw- of infrastructuurwerkzaamheden gewoon blijven doorgaan. Dit levert de klant aanzienlijke tijds- en geldwinst op.”      ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details