Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Nieuws

Van grondwatermodellering over vergunningsaanvragen tot duurzame bemaler, geothermie en beoveld-installateur

Tekst | Aertssen Group

Beeld | Aertssen Group

6 oktober 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

In het jaar 1929 startte de heer Frans Smeyers met een grondboorbedrijf gespecialiseerd in het boren van waterwinningsputten. Zoon Jules en kleinzoon Gaston doen doorheen de jaren hun intrede in het bedrijf en onder impuls van Gaston evolueert het bedrijf meer en meer in de richting van een bronbemalingsbedrijf, voornamelijk in de regio Antwerpen.

In 2005 werd het bedrijf overgenomen door LRM en Aertssen Group, elk voor 50 %. Het bedrijf bleef verder opereren onder de naam G. Smeyers en dit onder de dagelijkse leiding van René Lambrechts. Begin 2021 heeft René Lambrechts te kennen gegeven dat hij zijn activiteiten wenst af te bouwen. René Lambrechts en Aertssen Group hebben een akkoord gevonden over de overnameprijs van het aandelenpakket en ook een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de verdere samenwerking in de nabije toekomst.

Het is de bedoeling dat G. Smeyers als zelfstandig bedrijf binnen Aertssen Infra gerund zal worden met behoud van naam, merk en logo.

Duurzame bronbemaling

Het bedrijf G. Smeyers is de laatste decennia sterk gegroeid van een lokale speler tot marktleider in België in de uitvoerig van bronbemalingswerken. Gekende technieken zijn onder meer bemaling met horizontale drains, verticale filters en dieptebronnen, al dan niet in combinatie met retourbemaling. Zo realiseerde G. Smeyers een omzet van 7,3 miljoen euro in 2020, een vijfvoud sinds 2005. Die groei werd mogelijk gemaakt door een team van ongeveer 45 jonge, enthousiaste medewerkers en jaarlijkse investeringen in een performant machinepark en pompen.

Eigen studiedienst

Door alle aandelen in G. Smeyers te kopen, verruimt Aertssen Infra haar dienstverlening en haalt de onderneming expertise op het gebied van grondwaterbemaling e n geothermische oplossingen in huis om geïntegreerde oplossingen voor droge bouwkuipen aan te bieden aan klanten.

Uniek is haar uitgebouwde studiedienst, waardoor zowel de impact van de bemaling naar de omgeving kan geminimaliseerd worden, als de kostprijs kan geoptimaliseerd worden. Tegelijk ontzorgt G. Smeyers de klant door het volledige vergunningstraject op zich te nemen waarbij natuurlijk de resultaten van bovenvermelde berekening worden geïmplementeerd.

Nieuwste technieken

De laatste jaren werd geïnvesteerd in de technische verbetering van bemalingswerken en de opvolging ervan. Zo werden systemen ontwikkeld om de bemaling peilgestuurd te maken door gebruik van automatische sturingen en/of het gebruik van: – Frequentiesturingen van pompen– Retourbemaling met een systeem 
van “on-line” monitoring -Buffercontainers, ontworpen om 
opgepompt grondwater ter beschikking 
te stellen aan partijen die hierin 
geïnteresseerd zijn.

Respect voor grondwater en duurzaamheid blijven op deze manier geen loze begrippen.

Geothermie en waterwinning

Gezien de evolutie in de markt werd eind 2020 ook beslist het dienstenaanbod uit te breiden naar de disciplines waterwinning en geothermie. Een volledig nieuwe boormachine, met stangentrein tot 160 m diep, is sinds kort operationeel.

Continuïteit

Het huidige management team, bestaande uit Bert Creve en Jeffrey Beens, zal vanaf 1 juli 2021 in staan voor de dagelijkse leiding van het bedrijf. Gezien hun jarenlange ervaring binnen G. Smeyers is de continuïteit van het bedrijf dan ook verzekerd.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details