Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Van lokale betonproducent tot internationale toonaangevende speler
Nieuwe voorgespannen  metroligger voor MIVB/STIB met extreme trillingsdempende eigenschappen.

Van lokale betonproducent tot internationale toonaangevende speler

Wat 75 jaren geleden startte met de productie van betonnen dals en borduren is sinds de jaren zeventig uitgegroeid tot een toonaangevend familiebedrijf met internationale allures en een sterke focus op duurzaamheid en innovatie. Onlangs zorgde De Bonte Group zelfs voor een wereldprimeur met de productie van de allereerste en 100 % recycleerbare spoordwarsliggers uit zwavelbeton.

Vandaag heeft de groep productiesites in België, Polen, Turkije, Frankrijk en Thailand. Van daaruit worden betonproducten van de hoogste kwaliteit voor de spoorweg-, riolerings- en we-genisinfrastructuur geproduceerd. Met interne kennis en expertise als basis staat De Bonte Group garant voor kwalitatievere en duurzamere technieken, processen en producten. De technische knowhow en jarenlange ervaring zorgen er samen met constructief overleg voor dat aan klant-specifieke eisen kan worden voldaan. En als innovatief en groeiend bedrijf draagt De Bonte Group ook maatschappelijk verantwoord ondernemen uiteraard hoog in het vaandel.

Dwarsliggers vervaardigd uit zwavelbeton. (Foto: Infrabel Benjamin Brolet)

Totaalpakket

“Je kan onze activiteiten onderverdelen in drie pijlers”, vertelt Pascal Blommaert, CEO rail van De Bonte Group. “We maken prefab betonelementen uit functioneel grijs, klassiek cementbeton voor zowel de riolerings-, spoorweg- als wegenissector. Dat is al jaar en dag onze corebusiness. Een tweede activiteit is de verkoop van onze knowhow over geoptimaliseerde machines, mallen en de productie van dwarsliggers. Met deze activiteit zetten we sterk in op de internationale markt. Het unieke is dat De Bonte Group niet alleen de machines ontwikkelt, maar ook over de kennis beschikt om een kwalitatieve dwarsligger uit hoogstaand beton te maken. Onze service gaat dan ook verder dan het verkopen van een machine. We leiden mensen op om dwarsliggers te produceren, we helpen met het opstarten van een kwaliteitsprogramma … Die opportuniteit om een totaalpakket te kunnen aanbieden aan de klant hebben we met beide handen genomen.”

Duurzaamheid en circulariteit

Een derde, en zeker zo belangrijke, pijler binnen De Bonte Group is een verfijnd innovatietraject. Zaakvoerder Ellen De Bonte: “Op het vlak van duurzaamheid en circulariteit houden we steeds de vinger aan de pols. De dwarsliggers en buizen uit zwavelbeton zijn daar een mooi voorbeeld van. De productie van cement is bijzonder vervuilend en dat kan de betonsector niet negeren. Naast het verlagen van de CO2-uitstoot zal ook circulariteit de komende jaren alleen maar aan belang winnen. Ook daarin spelen we met onze 100 % recycleerbare zwavelbeton een voortrekkersrol. Verder waren we ook de eerste speler op de markt die grote betonnen maatwerkconstructies modulair maakten.”

Productielijn te Baudour voor wisselliggers.

Pushing Concrete Further

Die voortrekkersrol zit in het DNA van De Bonte Group. “Stilstaan is achteruitgaan en we moeten onszelf blijven. Vandaar ook onze nieuwe baseline: Pushing Concrete Further. We doen meer dan een product aanbieden. We denken samen met de klant hoe we een product kunnen optimaliseren om tot een zo economisch en duurzaam mogelijk resultaat te komen. Hoe kan het beter, makkelijker en efficiënter. Niet alleen voor onze klanten, maar ook voor onze medewerkers”, besluit Ellen De Bonte.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details